To je to što me zanima!

Ništa od Barce i Reala: Alaba potvrdio da ostaje u Bayernu!

David Alaba je u intervjuu za njemački Bild rekao kako je izrazito sretan u Bayernu te da nema namjeru napuštati klub jer ima ugovor koji ga veže za Bavarce do 2021. godine
Vidi originalni članak

Iako se proteklih dana i tjedana spominjalo kako će David Alaba napustiti Bayern München te otići put Barcelone ili Reala, to se ipak neće dogoditi. 

Sjajni lijevi bek čeka početak nove sezone s obzirom da se njegova Austrija nije kvalificirala za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a dio slobodnog vremena je odvojio da za njemački Bild potvrdi svoj ostanak u Bayernu.

- Ostajem u Bayernu! Imam ugovor s klubom do 2021. godine. U Münchenu se osjećam vrlo dobro i nemam više što reći - izjavio je Austrijanac te tako stao na kraj glasinama oko njegovog odlaska s Allianz Arene. 

NAJSKUPLJI HRVAT? Kupci u šoku: Eintracht traži 40 milijuna eura za Rebića?!

Alaba je svoje nogometne korake započeo u Austriji Beč, ali je vrlo rano otišao u Bayern. Tamo je prošao omladinske pogone do 17 godina, a nakon toga igrao je i za U19 momčad Bayerna. 2009. je postao član rezervne ekipe Bayerna, a onda i njihove prve ekipe. Debi za Bavarce je imao 2010. godine u utakmici njemačkog kupa protiv Greuther Fürtha.

U siječnju 2011. godine odlazi na posudbu u Hoffenheim, ali se odmah na početku sezone 2011./2012. vraća u Bayern gdje se polako ustalio u početnih 11.

Za Bayern je odigrao 301 utakmicu u kojoj je zabio 26 golova uz 39 podijeljenih asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • zekica 07.06.2018.

    U Realu lijevog beka igra Marcelo. Trenutno jedan od onih sa najdužim stažom u Realu i još uvijek jedan od najbitnijih igrača Reala. Dakle Alaba je pored Marcela osuđen na klupu i povremenu minutažu kao i svaki drugi lijevi bek. U Barceloni pa lijevog beka igra Jordi Alba. Također jedan od najboljih bekova svijeta a dečko je španjolac. Nisu španjolci ludi da svojeg igrača bacaju na klupu jer time ispašta i reprezentacija. Stoga je Alabi bolje da ostane u Bayernu i igra u prvih 11 nego da u Realu ili Barci bude rezerva.

  • flori 07.06.2018.

    E da nam je takav igrač za lijevok beka di bi nam bio kraj!

  • PCapitalist 07.06.2018.

    Alaba je igrač Bayerna od svojih početaka i mislim da mu je najbolji potez da ostane u Bayernu sve dok bude mogao pomoći momčadi.Realno prošao je sve i svašta u Bayernu od TRIPLETA 2013 pa do osvajanja 6 Bundesliga u nizu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare