To je to što me zanima!

Ništa od spusta u Bormiju, mali globus Didieru Cucheu

Zadnja ovosezonska utrka spusta trebala se održati u srijedu, no napadalo je puno novog snijega, i magla je gusta, i organizatori su otkazali
Vidi originalni članak

Prema pravilima Svjetskoga kupa, prije svake se utrke spusta mora održati barem jedan trening. Ako to nije moguće, utrka se automatski otkazuje. Zbog puno novog snijega i magle koja se uporno odbija dići, organizatori spusta u Bormiju nisu imali drugog izbora i morali su otkazati posljednju spustašku utrku sezone.
Ovakav rasplet najbolje odgovara švicarskom skijašu Didieru Cucheu, koji je zadnji spust čekao s pet bodova više od Amerikanca Bodeja Millera. Kako je utrka otkazana, nestala je posljednja Millerova šansa da nadoknadi zaostatak i mali Kristalni globus otišao je u Cucheove ruke. Iako je ove sezone u spustu pobijedio samo jedanput, u Kitzbühelu. No osvojio je i četiri druga i jedno treće mjesto, a ukupno je skupio 584 boda. Miller je pobijedio triput, ali ukupno je osvojio 579 bodova. U ukupnom poretku Miller ima 169 bodova od Cuchea (1387-1218).
Bude li staza u dovoljno dobrom stanju, skijašice će svoju utrku ipak voziti. Djevojke su svoj trening odradile u ponedjeljak i time ispunile uvjet koji skijaši nisu. Posluže li vremenske prilike, u Bormiju će se u četvrtak voziti Super-G, u petak veleslalom, a u subotu slalom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ponosna_Hrvatica 11.03.2008.

    Spustila se gusta magla iznad Bormija... Ma yebesh skijanje, F1 je zakon! :-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare