To je to što me zanima!

Ništa od Velike nagrade Kine? 'Nećemo moći putovati tamo...'

Jedna utrka je već otkazana zbog straha od zaraze, a sada je upitna i Velika nagrada Kine. Hoće li se i kada utrka ipak voziti, objavit će FIA u narednim danima, a odluku svi nestrpljivo čekaju...
Vidi originalni članak

Velika nagrada Kine pod velikim je upitnikom zbog straha od širenja zaraze koronavirusa. Šef Red Bullovog tima, Christian Horner rekao je da vjeruje čelnicima Formule 1 u odluci treba li ili ne otkazati utrku koja je na rasporedu u Šangaju 19. travnja.

LAGAO JE Zbog putnika prisilno sletjeli: 'Rekao je da ima koronavirus'

Horner je izjavio kako je siguran da će Formula 1 napraviti sve potrebno da bi se ova situacija završila na najbolji mogući način.

- Pomno ću pratiti sve vezano za ovu situaciju. Ukoliko ostane ovako kao sada, nećemo niti moći putovati tamo - prokomentirao je i savjete britanskih političara, ali i otkazivanje svih letova prema Kini British Airwaysa.

- Situacija ne izgleda dobro, ali ima još vremena. Nisam pretjerano zabrinut. Sve što nam preostaje je čekati odluku čelnika - rekao je vozač Red Bulla Max Verstappen.

MJERE OPREZA Hrvatica u Kini: Temperaturu nam mjere i na ulazu u zgradu

Jedna utrka je već otkazana zbog straha od zaraze i to ona Formule E u južnoj Kini u Sanyji koja se trebala voziti 21. ožujka. Na 12 mjeseci je odgođen i termin dvoranskog atletskog prvenstva koje se trebalo održati u Nanjingu ove veljače. 

FIA je još prošloga tjedna potvrdila kako prati razvoj situacije te će procijeniti kalendar natjecanja i poduzeti sve mjere koje su potrebne kako bi zaštitili vozače, sport i svu javnost koja ih prati. 

TRAŽI SE ZAMJENA Zbog koronavirusa Kina IHF-u otkazala kvalifikacije za OI...

Posljednja utrka koju su otkazali zbog izvanredne situacije bila je Velika nagrada Bahreina 2011. godine zbog Arapskog proljeća. 

Virus je u Kini uzeo velikog maha i do sada je prijavljeno više od 17.000 slučajeva zaraze, a više od 350 zaraženih je preminulo. Izvan Kine zabilježeno je 150 slučajeva zaraze i jedna preminula osoba (na Filipinima).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MODERN TALKING 06.02.2020.

    bilo bi ravno cudu da ju ne odgode.

  • dantejebo 06.02.2020.

    prebrza je formula za koronu a i riknila bi korona od ispušnih plinova

  • crni2012 06.02.2020.

    Jos malo i pocinje Forza Ferarri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare