To je to što me zanima!

Nitko ne puca kao Thompson: Hrvatskoj zabio samo 5 poena

Košarkaš Golden State Warriorsa Klay Thompson protiv Sacramento Kingsa zabio je 37 koševa u četvrtini bez ijednog promašaja. Igrao je protiv Hrvatske još 2009.
Vidi originalni članak

Igrao sam s Michaelom Jordanom, ali koliko god je on spektakularnih stvari napravio, ovako nešto nije nikad, rekao je Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa .

Njegov bek Klay Thompson u trećoj je četvrtini pobjede protiv Sacramenta zabio 37 koševa bez ijednog promašaja . Za 12 minuta pogodio je svih 13 šutova , od koji su devet bili trice. Sve su to novi NBA-rekordi . Dosadašnji rekorderi u broju koševa u četvrtini s 33 su bili Carmelo Anthony (2008. godine) i George Gervin (1978.). Wilt Chamberlain 1962. zabio je 100 na utakmici, ali ni u jednoj četvrtini više od 31. Kobe Bryant zabio je 81, ali ni u jednoj više od 28.

Thompson je utakmicu završio s 52 koša , izjednačivši najbolji učinak sezone u NBA ligi. Sam je kriv što nije zabio više jer je nakon njegove eksplozije utakmica bila riješena, pa ga je Kerr izvadio iz igre gotovo deset minuta prije kraja .

- Ne sjećam se da sam ikad ovako dominirao. Možda u osnovnoj školi - rekao je.

Kao 19-godišnjak nije bio ni izbliza tako dobar. Igrao je za SAD na SP-u U-19 u Novom Zelandu 2009. godine. U polufinalu je u tijesnoj pobjedi protiv Hrvatske sudjelovao samo s pet poena.

- U toj momčadi bilo je puno više potencijala od njega, ali on je sad daleko najkompletniji - rekao je Dino Butorac, koji danas igra u švedskim Södertälje Kingsima. On je, uz Luku Babića , Ivana Batura i Šimu Olivarija , čuvao Thompsona u toj utakmici. Usput je zabio pet trica, četiri više nego Klay.

- Stvarno je dobar osjećaj kad se toga prisjetim. Iako bi bilo još slađe da smo pobijedili - dodao je Butorac.

U četvrtini umalo do učinka karijere

Do petka je Thompsonov rekord karijere bio 41 koš, a sad je za 12 minuta ubacio samo četiri manje . A on uopće nije najbolji igrač Golden Statea. Stephen Curry favorit je za MVP-a, a dobio je najviše glasova za All Star -utakmicu.

  • koševa: 37
  • slobodna bacanja: 2/2
  • šut za 2: 4/4
  • šut za 3: 9/9
Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ronaldo9 25.01.2015.

    Nitko ne "pjeva" kao Thompson

  • Zizou_5 25.01.2015.

    Kakva igracina, wariorsi imaju strasnu ekipu a kosarka im je sprektakularna, vrijedi ostat budan i pogledat njihovu tekmu

  • Netkojević 25.01.2015.

    Puče Thompson, kalašnjikov, a i zbrojevko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare