Obavijesti

Sport

Komentari 7

Nitko ne puca kao Thompson: Hrvatskoj zabio samo 5 poena

Nitko ne puca kao Thompson: Hrvatskoj zabio samo 5 poena
2

Košarkaš Golden State Warriorsa Klay Thompson protiv Sacramento Kingsa zabio je 37 koševa u četvrtini bez ijednog promašaja. Igrao je protiv Hrvatske još 2009.

VIDEO

Igrao sam s Michaelom Jordanom, ali koliko god je on spektakularnih stvari napravio, ovako nešto nije nikad, rekao je Steve Kerr, trener Golden State Warriorsa .

Njegov bek Klay Thompson u trećoj je četvrtini pobjede protiv Sacramenta zabio 37 koševa bez ijednog promašaja . Za 12 minuta pogodio je svih 13 šutova , od koji su devet bili trice. Sve su to novi NBA-rekordi . Dosadašnji rekorderi u broju koševa u četvrtini s 33 su bili Carmelo Anthony (2008. godine) i George Gervin (1978.). Wilt Chamberlain 1962. zabio je 100 na utakmici, ali ni u jednoj četvrtini više od 31. Kobe Bryant zabio je 81, ali ni u jednoj više od 28.

Thompson je utakmicu završio s 52 koša , izjednačivši najbolji učinak sezone u NBA ligi. Sam je kriv što nije zabio više jer je nakon njegove eksplozije utakmica bila riješena, pa ga je Kerr izvadio iz igre gotovo deset minuta prije kraja .

- Ne sjećam se da sam ikad ovako dominirao. Možda u osnovnoj školi - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao 19-godišnjak nije bio ni izbliza tako dobar. Igrao je za SAD na SP-u U-19 u Novom Zelandu 2009. godine. U polufinalu je u tijesnoj pobjedi protiv Hrvatske sudjelovao samo s pet poena.

- U toj momčadi bilo je puno više potencijala od njega, ali on je sad daleko najkompletniji - rekao je Dino Butorac, koji danas igra u švedskim Södertälje Kingsima. On je, uz Luku Babića , Ivana Batura i Šimu Olivarija , čuvao Thompsona u toj utakmici. Usput je zabio pet trica, četiri više nego Klay.

- Stvarno je dobar osjećaj kad se toga prisjetim. Iako bi bilo još slađe da smo pobijedili - dodao je Butorac.

U četvrtini umalo do učinka karijere

Do petka je Thompsonov rekord karijere bio 41 koš, a sad je za 12 minuta ubacio samo četiri manje . A on uopće nije najbolji igrač Golden Statea. Stephen Curry favorit je za MVP-a, a dobio je najviše glasova za All Star -utakmicu.

  • koševa: 37
  • slobodna bacanja: 2/2
  • šut za 2: 4/4
  • šut za 3: 9/9
VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića