To je to što me zanima!

Njemačka dobila Mađarsku, a po polufinale protiv - Hrvatske

Mađari su u prvom poluvremenu odolijevali napadima domaćina, ali su u nastavku Nijemci odlično odigrali i napravili veliku razliku prije posljednje utakmice protiv naših reprezentativaca
Vidi originalni članak

Njemačka rukometna reprezentacija korak je do plasmana u polufinale Europskog prvenstva nakon što je u Kölnu pobijedila Mađarsku sa 35-28 (18-17). Uoči zadnjeg kola Francuska je osigurala "jedinicu" i već sada je jasno kako će u polufinalu igrati protiv Švedske, a za drugo mjesto bore se Njemačka, Austrija i Mađarska. Nažalost, Hrvatska je ispala iz svih kombinacija.

Domaćin je u najboljoj poziciji, trenutačno drži drugo mjesto s pet bodova, dok Mađarska i Austrija imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Njemačka će igrati protiv Hrvatske, Mađare očekuje ogled protiv Francuske, dok će Austrija odmjeriti snage s Islandom.

U prvom poluvremenu njemačko - mađarskog ogleda gledali smo izjednačenu igru sa čak 15 izjednačenja, a domaćin je nakon pola sata imao gol prednosti (18-17). U nastavku se Njemačka odvojila na +4 (23-19) nakon čega više nije ispuštala prednost. Domaćin je u 48. minuti stigao do šest razlike (28-22), a na kraju je završilo 35-28.

U nastavku je presudila odlična njemačka obrana uz samo 11 primljenih golova, dok su Mađari primili šest golova više. Njemačku je do važne pobjede predvodio Julian Koster s osam golova, dok su još šestorica igrača zabila po četiri gola. Andreas Wolff je sakupio devet obrana. Na suprotnoj strani Gabor Ancsin i Mikloš Rosta zabili su po šest golova, dok su mađarski vratari Laszlo Bartucz Kristof Laszlo Palasics podbacili sakupivši ukupno pet obrana.

Njemačka je pobjedom protiv Mađarske, olakšala posao Francuzima koji su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto i u polufinalu ih očekuje Švedska.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • neno8 23.01.2024.

    Da nam je netko prije prvenstva,ponudio zadnje mjesto u skupini objeručke bi prihvatili

  • čovik-s-juga 23.01.2024.

    Poraz nam donosi kvalifikacije za OI. Mislim da to neće biti previše težak posao. Već smo navikli odigravati takve utakmice.

  • simplicije23 23.01.2024.

    na dnu su naši "napuhanci"

Komentiraj...
Vidi sve komentare