To je to što me zanima!

Šok za Njemačku! Bivši napadač Partizana za pobjedu Japana

Njemačka je dominirala utakmicom, ali promašila je sve svoje velike šanse. Japan je čekao pravi trenutak i s dva brza gola u drugom poluvremenu stižu do velikog preokreta
Vidi originalni članak

Nogometaši Japana šokirali su Njemačku i otvorili Svjetsko prvenstvo u Katru s pobjedom od 2-1. Hladan je to tuš za Njemačku, a jedini gol za Njemačku dao je Ilkay Gundogan iz penala u 33. minuti, dok su strijelci za Japan bili Ritsu Doan i Takuma Asano.

POGLEDAJTE VIDEO: Lidija Bačić u studiju 24sata

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Japan je počeo utakmicu s visokim intezitetom, dali su sve od sebe da iznenade Nijemce na samom početku utakmice. Daizen Maeda nakratko je doveo Japan u vodstvo već u osmoj minuti, ali gol je poništen zbog zaleđa. Nakon toga uslijedila je dominacija Njemačke. Posebno su raspoloženi bili Joshua Kimmich i Gundogan, koji su neprestano pucali na gol Japana iz daljine, a pritisak Njemačke konačno je doveo do gola nakon što je Shuichi Gonda skrivio penal nad Raumom.

Njemačka je otišla na poluvrijeme s čak 81 posto posjeda i 14 upućenih udaraca. Japan nije pokazao mnogo, ali 'plave samuraje' ne može se otpisati. U 60. minuti Gundogan pogađa vratnicu, a u 70. minuti japanski vratar Gonda iskupio se za napravljeni penal jer je u samo 20 sekundi bravurozno zaustavio čak tri opasna udarca njemačkih napadača.

Na drugoj strani u velikoj šansi je Ito, ali i njemački vratar Neuer je fenomenalno obranio, da bi kod odbijene lopte Sakai umjesto u prazan gol, poslao loptu daleko, daleko iznad vrata. 

POVIJESNA POBJEDA Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!

No, tada se Japancima upornost isplatila u 75. minuti. Nakon duge akcije uslijedio je ubačaj Ita s lijeve strane, Neuer je kratko odbio, a odbijanac u mrežu posprema veznjak Freiburga Ritsu Doan.

Heroj za Japan je Asano, koji je silovitim udarcem zabio gol za 2-1 u 83. minuti. Sjurio se Asano s desne strane i pucao iznad Manuela Neuera, koji nije mogao puno toga učiniti da spasi Nijemce.

Asano je od 2019. do 2021. igrao za Partizan, a u 77. utakmica za srpski klub zabio je ukupno 30 golova i dao 15 asistencija. Sada je član njemačkog Bochuma. Njemačka ispred sebe ima težak zadatak, čekaju ih utakmice protiv Španjolske i Kostarike u kojoj moraju ići na pobjede.

U 20 sati igra se drugi susret skupine E između Španjolske i Kostarike.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • Pešekan1 23.11.2022.

    Bravo kamikaze....i onako ne volim nijemce nek ste ih malo spustili na zemlju!

  • Hope777 23.11.2022.

    Kad je Njemačkoj bila bitnija dugina traka , nego nogomet.Pussi.s.

  • Dado1511 23.11.2022.

    Nikad lošija Njemačka reprezentacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare