Obavijesti

Sport

Komentari 121

Šok za Njemačku! Bivši napadač Partizana za pobjedu Japana

Šok za Njemačku! Bivši napadač Partizana za pobjedu Japana
10

Njemačka je dominirala utakmicom, ali promašila je sve svoje velike šanse. Japan je čekao pravi trenutak i s dva brza gola u drugom poluvremenu stižu do velikog preokreta

Nogometaši Japana šokirali su Njemačku i otvorili Svjetsko prvenstvo u Katru s pobjedom od 2-1. Hladan je to tuš za Njemačku, a jedini gol za Njemačku dao je Ilkay Gundogan iz penala u 33. minuti, dok su strijelci za Japan bili Ritsu Doan i Takuma Asano.

POGLEDAJTE VIDEO: Lidija Bačić u studiju 24sata

Pokretanje videa...

Lidija Bačić 04:39

Japan je počeo utakmicu s visokim intezitetom, dali su sve od sebe da iznenade Nijemce na samom početku utakmice. Daizen Maeda nakratko je doveo Japan u vodstvo već u osmoj minuti, ali gol je poništen zbog zaleđa. Nakon toga uslijedila je dominacija Njemačke. Posebno su raspoloženi bili Joshua Kimmich i Gundogan, koji su neprestano pucali na gol Japana iz daljine, a pritisak Njemačke konačno je doveo do gola nakon što je Shuichi Gonda skrivio penal nad Raumom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Germany v Japan

Njemačka je otišla na poluvrijeme s čak 81 posto posjeda i 14 upućenih udaraca. Japan nije pokazao mnogo, ali 'plave samuraje' ne može se otpisati. U 60. minuti Gundogan pogađa vratnicu, a u 70. minuti japanski vratar Gonda iskupio se za napravljeni penal jer je u samo 20 sekundi bravurozno zaustavio čak tri opasna udarca njemačkih napadača.

Na drugoj strani u velikoj šansi je Ito, ali i njemački vratar Neuer je fenomenalno obranio, da bi kod odbijene lopte Sakai umjesto u prazan gol, poslao loptu daleko, daleko iznad vrata. 

Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!
Španjolci demolirali Kostariku: Utrpali im čak sedam golova!

No, tada se Japancima upornost isplatila u 75. minuti. Nakon duge akcije uslijedio je ubačaj Ita s lijeve strane, Neuer je kratko odbio, a odbijanac u mrežu posprema veznjak Freiburga Ritsu Doan.

Heroj za Japan je Asano, koji je silovitim udarcem zabio gol za 2-1 u 83. minuti. Sjurio se Asano s desne strane i pucao iznad Manuela Neuera, koji nije mogao puno toga učiniti da spasi Nijemce.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Germany v Japan

Asano je od 2019. do 2021. igrao za Partizan, a u 77. utakmica za srpski klub zabio je ukupno 30 golova i dao 15 asistencija. Sada je član njemačkog Bochuma. Njemačka ispred sebe ima težak zadatak, čekaju ih utakmice protiv Španjolske i Kostarike u kojoj moraju ići na pobjede.

U 20 sati igra se drugi susret skupine E između Španjolske i Kostarike.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
SP KATAR 2022, SKUPINA E, 1. KOLO 14.00 , Khalifa International Stadium, Doha
Njemačka
Gundogan 33'
1 : 2
Japan
Doan 75', Asano 83'
Sortiranje događaja
90+8'

Gotovo je! Velika pobjeda Japana protiv Njemačke! Kakav šok na početku skupine E...

90+7'

Kakva gužva u šesnaestercu Japana! Lopta je išla na Neuera, koji je došao na skok. Japan izbija loptu za novi korner.

90+5'

Dobar pokušaj Goretzke iz daljine, ali udarac ide preko gola.

90+3'

Nijemci traže provjeru VAR-a, ali nema govora o penalu. Fullkrug je pao u borbi za loptu s Yoshidom, a Goretzka nije uspio iskoristiti odbijanac.

90'

Još sedam minuta sudačke nadoknade.

Komentari 121