To je to što me zanima!

Njemačka izborila 9. polufinale u povijesti europskih turnira...

Nijemci su od osam polufinala na Eurima prošli šest puta. Aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996.
Vidi originalni članak

Pobjedom protiv Italije, nogometna reprezentacija Njemačke izborila je deveto polufinale u povijesti europskih prvenstava, što je uvjerljivo najviše od svih reprezentacija.

U dosadašnjih osam polufinalnih ogleda šest puta su stigli do finala, a tri puta i do naslova europskog prvaka. Međutim, aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju već 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996. godine.

Njemačka vrsta je slavila i na EP-u 1980. godine, te 1972. godine, prvom europskom prvenstvu na kojem su nastupili. 

'Elf' je reprezentacija koja je odigrala najviše utakmica na europskim prvenstvima (48), ostvarila najviše pobjeda (26), zabila najviše golova (72), nastupila na najviše EP-a (12), te ostvarila najviše plasmana u polufinale (9) i finale (6).

Buffon i Schweinsteiger drugi, Ronaldo vodi

Golman Italije Gianluigi Buffon i veznjak njemačke vrste Bastian Schweinsteiger skočili su na drugo mjesto ljestvice igrača s najviše nastupa na europskim prvenstvima.

Obojici je to bio 17 nastup na europskim smotrama. Više nastupa ima tek Portugalac Cristiano Ronaldo koji je sakupio 19 utakmica.

Ronaldo je postao i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • cornelie 03.07.2016.

    Njemačku volim oduvijek navijam za njih kad naših nema.

  • Sir Alan B'Stard 03.07.2016.

    a mi bi izbacili i njemačku i italiju.

  • Mario Bosnjak 03.07.2016.

    Gratuliere germany

Komentiraj...
Vidi sve komentare