Obavijesti

Sport

Komentari 18

Njemačka izborila 9. polufinale u povijesti europskih turnira...

Njemačka izborila 9. polufinale u povijesti europskih turnira...
4

Nijemci su od osam polufinala na Eurima prošli šest puta. Aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996.

VIDEO

Pobjedom protiv Italije, nogometna reprezentacija Njemačke izborila je deveto polufinale u povijesti europskih prvenstava, što je uvjerljivo najviše od svih reprezentacija.

U dosadašnjih osam polufinalnih ogleda šest puta su stigli do finala, a tri puta i do naslova europskog prvaka. Međutim, aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju već 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996. godine.

Njemačka vrsta je slavila i na EP-u 1980. godine, te 1972. godine, prvom europskom prvenstvu na kojem su nastupili. 

'Elf' je reprezentacija koja je odigrala najviše utakmica na europskim prvenstvima (48), ostvarila najviše pobjeda (26), zabila najviše golova (72), nastupila na najviše EP-a (12), te ostvarila najviše plasmana u polufinale (9) i finale (6).

Buffon i Schweinsteiger drugi, Ronaldo vodi

Golman Italije Gianluigi Buffon i veznjak njemačke vrste Bastian Schweinsteiger skočili su na drugo mjesto ljestvice igrača s najviše nastupa na europskim prvenstvima.

Obojici je to bio 17 nastup na europskim smotrama. Više nastupa ima tek Portugalac Cristiano Ronaldo koji je sakupio 19 utakmica.

Ronaldo je postao i prvi nogometaš koji je bio strijelac na četiri europska prvenstva. Dva je pogotka postigao na EP-u 2004., jednog 2008. godine, tri na Euru 2012. i dva u Francuskoj, odnosno ukupno osam golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna