To je to što me zanima!

Njemačka policija otkrila je 15 'namještaljki' u HNL-u?

Na tajnoj listi tužiteljstva i policije iz Bochuma 15 je HNL utakmica. U glavnim ulogama su utakmice u kojima igraju Zadar, Croatia Sesvete, Šibenik...
Vidi originalni članak

Istraga njemačke policije i tužiteljstva u Bochumu rezultirala je listom od čak 170 spornih utakmica, a kladioničarska mafija je namjestila ili pokušala namjestiti 15 utakmica HNL-a, saznaje Jutarnji list. Riječ je o utakmicama iz proljeća i jeseni prošle godine. Uz svaku utakmicu njemačko tužiteljstvo spominje i imena osoba za koje sumnja da su povezani sa 'štelom'. Tako se primjerice u vezi susreta Šibenika i Zadra spominje i Reno Sinovčić te još pet igrača Zadra. Sumnjiva je utakmica Hajduka i C. Sesveta 5-0, zatim C. Sesveta i Dinama 2-5, pa one Zadra u utakmicama koje su gubili od 'modrih' i 'bilih'.
- Teško je išta komentirati, nisamo dobili nikakav dopis, nadam se da to nije istina, ako je znat ćemo reagirati - rekao je Zorislav Srebrić, tajnik HNS-a.
Nijemci su prisluškivali osumnjičene, a sve su prosljedili nadležnim hrvatskim organima, ali u Hrvatskoj se za prijevaru ne mogu provoditi posebne mjere prisluškivanja pa snimke ne mogu niti biti dokaz u Hrvatskoj. U prisluškivanim razgovorima često se spominje ime Jakova Suraća. U nekim razgovorima nogometaši Zadra i C. Sesveta čak od Šapine traže određene iznose za sebe. Čini se kako je glavni osumnjičenik, pritvoreni Ante Šapina konačno progovorio o svim mutnim događanjima.





NAVODNO NAMJEŠTENE UTAKMICE
Šibenik - Zadar 0-0, Segesta - Slavonac 0-0, Hajduk - C. Sesvete 5-0, Zadar- Cibalia 3-1, C. Sesvete - Inter 0-3, Dinamo - Hajduk 3-0, Zadar - Šibenik 2-1, C. Sesvete - Dinamo 2-5, Varteks - Lokomotiva 2-1, Dinamo - Zadar 2-0, Zadar - Hajduk 0-3, Zadar - C. Sesvete 1-1, Zagreb - Zadar 3-1, Zadar - C. Sesvete 2-0, Međimurje - Lokomotiva 0-3.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • holsten 24.09.2010.

    Markovicev komenatar: MA NEMA NIKIH PROBLEMA

  • mar111 24.09.2010.

    ja sam uvjeren da nije bilo namješteno.

  • Philly76 24.09.2010.

    tolko o svetim hajdukovcima koji su pljuvali po dinamu

Komentiraj...
Vidi sve komentare