To je to što me zanima!

M. Klose na vrhu s Ronaldom: Ganci remizirali s Njemačkom

Nogometaši Njemačke i Gane remizirali su u Fortalezi odigravši 2-2. Potez dana je onaj Kloseov koji je zabio svoj 15. gol na SP-ima te je na samom vrhu s Ronaldom
Vidi originalni članak

Nakon fantastične predstave u prvom kolu, Nijemci su protiv Gane odigrali utakmicu za zaborav te remizirali s Ganom 2-2. Za zaborav svima osim Miroslavu Kloseu. Njemački napadač zabio je gol za 2-2 te tako svojim 15. golom ušao u povijest izjednačivši se na vrhu strijelaca svih vremena na svjetskim prvenstvima s Ronaldom.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše toga, tek po nekoliko udaraca iz daljine s ganske strane i neuspješna niska ubacivanja u njemačkim napadima. 

A u 51. minuti Nijemcima je prošlo jedno od rijetkih visokih ubacivanja, i to za 176 centimetara visokog Marija Götzea. Asistent je Thomas Müller, a Götze je imao i mnogo sreće kod svojeg prvog gola u Brazilu. Kod udarca glavom zatvorio je oči i pogodio sam sebe u koljeno, nakon čega se lopta odbila u gansku mrežu. 

Vodstvo je trajalo samo tri minute. U sličnoj situaciji na drugoj polovici, na ubacivanje s desne strane sjajno je skočio Andre Ayew, protiv kojeg Shkordan Mustafi nije imao nikakvih izgleda u skoku. Ayew je bio i savršeno precizan, naciljao malu mrežicu Neuera i izjednačio u 54. minuti.

Gyan i Klose u povijesnim knjigama

A na krilima tog izjednačenja, Ganci su stigli i do vodstva u 63. minuti. Pobjegao je Asamoah Gyan, koji je izašao jedan na jedan protiv Neuera i osim što je doveo Ganu u vodstvo, izjednačio se s Rogerom Millom na vrhu ljestvice afričkih strijelaca na SP-ima. 

Gyan i Milla zabili su po pet golova, što je točno triput manje od učinka Miroslava Klosea i brazilskog Ronalda. Klose je ušao u igru umjesto Götzea i samo dvije minute poslije bio na pravom mjestu poslije kornera, za 2-2 u 71. minuti i svoj 15. gol na svjetskim prvenstvima.

Müller završio krvave glave

Do kraja utakmice i jedni i drugi zaigrali su otvoreno, ali rezultat se nije mijenjao. U posljednjoj akciji na susretu glavama su se sudarili Thomas Müller i John Boye, s tim da je Nijemac gore prošao. Krvavom Mülleru pomoć se ukazivala i nakon što je utakmica završila.

Njemačka će biti sretnija ovim remijem jer sad ima četiri boda i čuva vrh skupine. Gana je osvojila svoj prvi bod, ali u posljednjem kolu protiv Portugala mora pobijediti kako bi zadržala izglede za prolazak u osminu finala.

Zanimljivosti: 

  • Miroslav Klose i Ronaldo najbolji su strijelci u povijesti SP-a. Zabili su po 15 golova
  • Miroslav Klose (36) postao je najstariji njemački strijelac na SP-u.
  • Miroslav Klose postao je tek treći igrač koji je zabio na četiri SP-a. Prva dvojica su Pele i Uwe Seeler.
  • Kevin Prince Boateng i Jerome Boateng jedina su braća koja su igrala jedan protiv drugog na SP-u, a ovo im je nakon 2010. drugi međusobni susret.
  • Njemačka je primila gol od afričke reprezentacije prvi put još od 1982.
  • Asamoah Gyan zabio je na tri SP-a zaredom (2006., 2010., 2014.)
Idi na 24sata

Komentari 126

  • Trafalgar 23.06.2014.

    Zašto se ovdje navodi da je Njemačka odigrala utakmicu za zaborav??? Očito da autor ovog članka nema puno veze sa nogometom. Utakmica je bila odlična, to će vam reći svatko tko nešto zna i razumije nogomet. Vjerojatno je autor članka veliki navijač Njemačke pa je pomalo frustriran zbor neriješenog rezultata, koji je pravedan.

  • user_231748 22.06.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Herzog(315178) 22.06.2014.

    Više nego zasluženo .

Komentiraj...
Vidi sve komentare