Obavijesti

Sport

Komentari 126

M. Klose na vrhu s Ronaldom: Ganci remizirali s Njemačkom

M. Klose na vrhu s Ronaldom: Ganci remizirali s Njemačkom
21

Nogometaši Njemačke i Gane remizirali su u Fortalezi odigravši 2-2. Potez dana je onaj Kloseov koji je zabio svoj 15. gol na SP-ima te je na samom vrhu s Ronaldom

VIDEO

Nakon fantastične predstave u prvom kolu, Nijemci su protiv Gane odigrali utakmicu za zaborav te remizirali s Ganom 2-2. Za zaborav svima osim Miroslavu Kloseu. Njemački napadač zabio je gol za 2-2 te tako svojim 15. golom ušao u povijest izjednačivši se na vrhu strijelaca svih vremena na svjetskim prvenstvima s Ronaldom.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše toga, tek po nekoliko udaraca iz daljine s ganske strane i neuspješna niska ubacivanja u njemačkim napadima. 

A u 51. minuti Nijemcima je prošlo jedno od rijetkih visokih ubacivanja, i to za 176 centimetara visokog Marija Götzea. Asistent je Thomas Müller, a Götze je imao i mnogo sreće kod svojeg prvog gola u Brazilu. Kod udarca glavom zatvorio je oči i pogodio sam sebe u koljeno, nakon čega se lopta odbila u gansku mrežu. 

Vodstvo je trajalo samo tri minute. U sličnoj situaciji na drugoj polovici, na ubacivanje s desne strane sjajno je skočio Andre Ayew, protiv kojeg Shkordan Mustafi nije imao nikakvih izgleda u skoku. Ayew je bio i savršeno precizan, naciljao malu mrežicu Neuera i izjednačio u 54. minuti.

Gyan i Klose u povijesnim knjigama

A na krilima tog izjednačenja, Ganci su stigli i do vodstva u 63. minuti. Pobjegao je Asamoah Gyan, koji je izašao jedan na jedan protiv Neuera i osim što je doveo Ganu u vodstvo, izjednačio se s Rogerom Millom na vrhu ljestvice afričkih strijelaca na SP-ima. 

Gyan i Milla zabili su po pet golova, što je točno triput manje od učinka Miroslava Klosea i brazilskog Ronalda. Klose je ušao u igru umjesto Götzea i samo dvije minute poslije bio na pravom mjestu poslije kornera, za 2-2 u 71. minuti i svoj 15. gol na svjetskim prvenstvima.

Müller završio krvave glave

Do kraja utakmice i jedni i drugi zaigrali su otvoreno, ali rezultat se nije mijenjao. U posljednjoj akciji na susretu glavama su se sudarili Thomas Müller i John Boye, s tim da je Nijemac gore prošao. Krvavom Mülleru pomoć se ukazivala i nakon što je utakmica završila.

Njemačka će biti sretnija ovim remijem jer sad ima četiri boda i čuva vrh skupine. Gana je osvojila svoj prvi bod, ali u posljednjem kolu protiv Portugala mora pobijediti kako bi zadržala izglede za prolazak u osminu finala.

Zanimljivosti: 

  • Miroslav Klose i Ronaldo najbolji su strijelci u povijesti SP-a. Zabili su po 15 golova
  • Miroslav Klose (36) postao je najstariji njemački strijelac na SP-u.
  • Miroslav Klose postao je tek treći igrač koji je zabio na četiri SP-a. Prva dvojica su Pele i Uwe Seeler.
  • Kevin Prince Boateng i Jerome Boateng jedina su braća koja su igrala jedan protiv drugog na SP-u, a ovo im je nakon 2010. drugi međusobni susret.
  • Njemačka je primila gol od afričke reprezentacije prvi put još od 1982.
  • Asamoah Gyan zabio je na tri SP-a zaredom (2006., 2010., 2014.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja