To je to što me zanima!

Borna Sosa će na Euru zaigrati za Njemačku?! Joachim Löw ga želi, već je dobio i državljanstvo

Cijela priča u velikoj tajnosti traje već mjesecima, a Sosu je prvi kontaktirao direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff. Zlatko Dalić do sada mladog igrača nije zvao u A selekciju...
Vidi originalni članak

Borna Sosa (23) već bi u lipnju, na Europskom prvenstvu, mogao zaigrati za njemačku reprezentaciju. Ne, ovo nije šala, čelnici Njemačkog nogometnog saveza već dulje vrijeme u velikoj tajnosti kuju ozbiljan plan, Joachim Löw i Oliver Bierhoff žele talentiranog Hrvata preoteti 'vatrenima'! Cijela priča traje već mjesecima, a Borna Sosa je u međuvremenu već i dobio njemačko državljanstvo.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, kako je majka 23-godišnjeg nogometaša rođena u Berlinu, ali i dio života provela u Njemačkoj, Borna je dobio pravo na tamošnje državljanstvo. Također, baka mu je dugi niz godina živjela u Ulmu, a Borna je kao dječak često boravio u Njemačkoj. Već po dolasku u Stuttgart solidno je znao i njemački jezik, a to je bio i jedan od razloga zbog kojeg se te 2018. godine odlučio za Bundesligu, a ne neke ponude iz Italije ili Španjolske.

Borna je tako prije nekoliko mjeseci riješio cijelu papirologiju, dobio njemačko državljanstvo, pa i pravo nastupa za "elf". Joachim Löw već dugo prati predstave našeg nogometaša, a direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff već je nekoliko puta telefonski razgovarao sa zvijezdom Stuttgarta, te mu iznio plan prema kojem je on sadašnjost i budućnost njemačkog nogometa.

Borna Sosa iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je skupio 23 bundesligaška nastupa i čak 10 asistencija. Mladi Hrvat po mnogima je najbolji bočni igrač njemačke lige, a u najbolju momčad prvenstva stavili su ga i brojni velikani poput Olivera Bierhoffa i Philippa Lahma. Dapače, njemački mediji ga sve češće, pogotovo nakon dolaska Juliana Nagelsmanna, vežu i uz minhenski Bayern, iako bi Bavarci za njega trebali Stuttgartu isplatiti 20-ak milijun eura.

Njemačka reprezentacija danas u svom kadru ima rupu na lijevom boku, Joachim Löw na toj poziciji ima Marcela Halstenberga (Leipzig), Robina Gosensa (Atalanta) i Philippa Maxa (PSV), igrače na koje njemačka javnost ne gleda kao i na Sosu, a u nekim je utakmicama tu poziciju pokrivao i veznjak Emre Can (Borussia Dortmund). A hrvatski nogometaš je i puno mlađi od drugih konkurenata za tu poziciju.

Hrvatski reprezentativni nogomet je 2014. godine ostao bez Arijana Ademija za kojim mnogi navijači i dalje žao što nije nikada dobio priliku kod tadašnjeg izbornika Nike Kovača. Arijan Ademi tada je počeo nastupati za Makedoniju s kojom će ovoga ljeta zaigrati i na Europskom prvenstvu. Da, 'vatreni' su prije sedam godina izgubili Ademija, hoće li sada i Bornu Sosu? Nešto će se tu pitati i HNS.

Zlatko Dalić do sada 23-godišnjeg nogometaša, ali i jednog od ponajboljih lijevih bekova Bundeslige, nije "vidio" u hrvatskoj reprezentaciji, prednost su na toj poziciji dobivali Borna Barišić (Rangers), Dario Melnjak (Rizespor) i Domagoj Bradarić (Lille). Borna Sosa u svakom slučaju treba 'vatrenima', Hrvatska se ne smije tako olako odreći nogometaša koji briljira u Bundesligi (23 nastupa, 10 asistencija). Sada je sve na mladom igraču koji bi o svojoj nogometnoj budućnosti mogao odlučiti vrlo brzo, pa već i sljedećeg tjedna... 

Idi na 24sata

Komentari 199

  • dine 08.05.2021.

    Ajde gdje su sada svi oni nogometni znalci koji su pljuvali cijelo vrijeme po malom kad je otišo iz Dinama!Kao neće ništa bit od njega jet je navodno prerano otišo itd!sve samo nogometni stručnjaci ovdje!A Daliću ti si očigledno slijep kad nisi ili ne želiš vidjet da je Sosa u zadnje vrijeme jako napredovao u bundesligi!Ali ne on se zaljepio oko onog Brekala koji igra toplo-hladno i Kramariča koji zabije svake predstupne godine!Ali ja bi sad na mjestu Sose potpisu za Njemačku a tebe Daliću ko te ....!

  • 08.05.2021.

    Borna je izvanredan igrač, igrač kakav Hrvatskoj nedostaje. Uvjek sam bio u čudu, da ga Dalić ne zove. Daliću je to čisti suicid. Poslije Jarnija takvog odbranbenog igrača nismo imali. Gledam ga često i znam o čemu pričam. Daliću probudi se. Pređi preko svoje sebičnosti, za boljitak hrvatskog nogometa!

  • darkoxyc 08.05.2021.

    A neka ima i za Švabe netriba

Komentiraj...
Vidi sve komentare