To je to što me zanima!

Njemački prvak kontrira EHF-u slanjem amatera u Ligi prvaka

Löwen je tražio od krovne europske rukometne organizacije da utakmicu LP protiv Kielcea pomaknu za dan kasnije (sa 24.3. na 25.3.) jer 24.3. igraju veliki ligaški derbi protiv Kiela. EHF je to odbio
Vidi originalni članak

Njemački rukometni prvak Rhein-Neckar Löwen odigrat će prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka kod Kielcea u Poljskoj u kojoj će igrati njihovi - amateri. Što zbog nemogućnosti, što zbog inata EHF-u, Löwen će napraviti presedan.

To je bilo i najavljivano početkom mjeseca...

SULUDA ODLUKA EHF-A Skandal: Löwen ide na Kielce u osmini finala LP-a s amaterima

Eto, moguće je u 2018. da se prvak ugledne rukometne zemlje posvađa s EHF-om oko datuma odigravanja u toj mjeri da dođe do ovakvih situacija.

Konkretno, Löwen je tražio od krovne europske rukometne organizacije da utakmicu s Poljacima pomaknu za dan kasnije (sa 24.3. na 25.3.) jer 24. igraju veliki ligaški derbi protiv Kiela u kojem je kapetan naš Domagoj Duvnjak.

Kiel pak igra osminu finala LP protiv mađarskog Szegeda 21. ožujka i bit će kudikamo odmorniji. Löwen će tako u poljsku poslati svoju amatersku momčad koja se za bodove bori u trećem rangu.

- Kada su mi javili vijest mislio sam da se šali u nadi da će dvije federacije pronaći zajednički jezik. Nakon što sam čuo za odluku broj poziva i poruka naglo se povećao i shvatio sam da nije riječ o šali - rekao je trener druge momčadi Andrea Bechtold pa dodao:

- Mnogi su bili u nevjerici, kao i mi. Ipak, igrači se vesele ovakvoj prilici. S druge strane, katastrofa je za našu prvu momčad koja se mukotrpno borila za priliku da dođe do završnice natjecanja. Sretni smo zbog naših igrača, ali manjak razumijevanja klubu je oduzeo priliku za veliki rezultat.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • C0d3r 20.03.2018.

    Glupost, zašto ne traže od svog saveza da pomakne utakmicu sa Kielom? I u nogometu se zna kad se igra Liga Prvaka i svaki savez se prilagodi tome, ako Chelsea, Barca, Real, Bayern igraju utorkom ili srijedom Ligu Prvaka, nece se dogoditi da im tad njihov savez stavi utakmicu i u ligi, nego zna se kad se igra, a posebno u slučajevima kad se neke odgode i slicno.. Rukomet je opcenito u kurcu sport sa raznim sistemima natjecanja, pravilima i slicno, ali valjda je EHF krovna organizacija i zna se kad se to igra, a savezi svoje lige prilagode tome..

  • jule123 20.03.2018.

    I neka. Svaka im cast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare