Obavijesti

Sport

Komentari 11

Skandal: Löwen ide na Kielce u osmini finala LP-a s amaterima

Skandal: Löwen ide na Kielce u osmini finala LP-a s amaterima
2

Za isti dan predviđene su utakmice osmine finala Lige prvaka (Kiel - Szeged, Kielce - Löwen) te njemački derbi u Bundesligi Kiel - Löwen. Kiel je pristao na promjenu termina LP-a, no Löwen nije i nastao je problem

VIDEO

Lutanja najvećih svjetskih rukometnih federacija godinama već izluđuju sve prave zaljubljenike u ovaj sport. Od čudnih sudačkih kriterija nametnutih sa ciljem da se navodno u rukomet uvede reda, novih pravila koja bi ovaj sport trebala učiniti atraktivnijim za gledatelje pa sve do suludih odluka ljudi u odijelima zbog kojih neke legende u naletu bijesa prijete i odlaskom iz rukometa za sva vremena.

Vrh gluposti stigao je ovih dana kada je EHF prve utakmice osmine finala Lige prvaka (Kiel - Szeged, Kielce - Löwen) postavio na 24. ožujka. I tu ništa ne bi bilo neobično da za isti taj dan nije predviđen veliki derbi Bundeslige između, pogađate, Kiela i Löwena!? A dogovor dva 'snagatora' europskog rukometa, EHF-a i Bundeslige, praktički je nemoguć. Ni jedni ni drugi nisu skloni popuštanju, a kad je tako oni koji će najviše ispaštati su gledatelji.

U originalnom rasporedu Kielce i Löwen trebali bi na parket istrčati u 16 sati u Poljskoj, dva sata kasnije bi trebala početi utakmica Kiela i Szegeda, a u isto to vrijeme predviđena je i utakmica Kiela i Löwena. Poljaci i Mađari nisu pristali na pomicanje termina domaćih utakmica, naravno, zbog već dogovorenih televizijskih prijenosa, pa je EHF klubovima ponudio promjenu domaćinstva, a samim time i termina. Na to je pristao samo Kiel, koji će tako prvu utakmicu igrati 21. ožujka u svojoj dvorani što im nikako ne ide na ruku, dok će Löwen prema zasad predviđenom rasporedu igrati u Poljskoj u 16 sati 24. ožujka, a dva sata kasnije u Kielu. I onda se s pravom možete pitati - pa tko je tu lud?! 'Lavovi' iz Manheima očito više ne žele biti između dvije vatre i odlučili su u Poljsku poslati svoju drugu momčad.

SC Magdeburg vs. Rhein-Neckar Loewen

- U grupnoj fazi Lige prvaka kroz 14 teških utakmica izborili smo se za pravo da uzvratnu utakmicu igramo na svom terenu i ne želimo se toga odreći. Kako naši protivnici žele svoje domaće utakmice igrati za vikend, nismo se uspjeli dogovoriti oko termina. Ni mi, ni Bundesliga, ali ni Kiel ne možemo ni zamisliti promjenu termina njemačkog derbija zbog naših navijača, ali i televizijskih prijenosa davno dogovorenih - objavio je Löwen u svom priopćenju te otkrio svoju odluku:

- Ponudili smo čak da obje utakmice igramo taj vikend, u subotu u Kielu, u nedjelju u Kielceu. Da, i to bi bilo potpuno nerazumno, no bili smo spremni na to. EHF je odbio i inzistira da se igra u subotu u Poljskoj. Zašto? Ne znamo! Na kraju nam je EHF poslao ultimatum, ili ćemo odgoditi našu ligašku utakmicu i igrati Ligu prvaka 24. ožujka, ili ćemo odustati od uzvratne utakmice LP-a kod kuće. Obavijestili smo ih da se ne želimo odreći našeg prava na uzvrat kod kuće.

A to bi značilo da će Löwen istog dana igrati dvije utakmice u razmaku od samo dva sata. Kako? U Poljsku šalju drugu momčad, amatere koje će poljski prvak vjerojatno razbiti i uzvrat će biti samo formalnost.

- Pokušali smo s kompromisima, ponudili druga rješenja iako bi nam i ona bila bolna. E, pa to nam je sada dosadilo i odlučili smo da ne želimo biti lopta s kojom se nabacuju EHF i Bundesliga. Obje te organizacije moraju naći najbolje rješenje za naš sport i navijače. Ne očekujemo privilegije, no očekujemo pošten odnos, transparentnost i objektivnost. I tako nam je EHF poslao konačne datume utakmica koji se nisu promijenili. U Poljsku stoga putujemo s našom drugom momčadi. Za igrače koji vole i žive za rukomet to će biti neponovljivo iskustvo i doživljaj, ali isto tako svjesni smo da zbog toga više neće postojati sportske ravnopravnosti u osmini finala Lige prvaka. Žao nam je zbog toga, no na žalost nemamo alternative. U uzvratu ćemo dati sve od sebe u našoj SAP Areni - stoji u priopćenju njemačkog prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka