To je to što me zanima!

NLB: Zagreb kod Radničkog propustio preuzeti vrh ljestvice

Zagrebaši su upisali još jedan poraz u NLB ligi i umjesto 11 pobjeda, prepustili su vodstvo ljubljanskoj Olimpiji. Cedevita je izgubila u Vršcu u utakmici Eurocupa
Vidi originalni članak

Košarkaši Zagreba poraženi su u Kragujevcu od Radničkog 97-92 u produžetku u zaostaloj utakmici 14. kola NLB lige, te su tako propustili preuzeti vrh ljestvice...

Imao je Zagreb do ovog kola omjer od 10 pobjeda i šest poraza, a s pobjedom protiv Radničkog izjednačio bi se na vrhu s ljubljanskom Olimpijom koja je na omjeru od 11 pobjeda i 6 poraza.

"Mravi" su četiri minute prije kraja regularnog dijela imali prednost 78-69 nakon dviju vezanih trica Damira Mulaomerovića, ali do kraja su zabili samo tri koša, te je koš Marka Čakarevića odveo susret u produžetak (81-81) u kojem je Radnički izvoljevao devetu ovosezonsku pobjedu.

Zagreb je s 30 koševa predvodio Krunoslav Simon (trice 6/9), a dvoznamenkast su broj koševa upisali i Mario Kasun (16), Alex Renfroe (10) i Luka Žorić (10).

U redovima pobjedničke momčadi najefikasniji je bio Michael Lee s 22 koša, dok je Stevan Marković zabio 20.

Eurocup: Poraz Cedevite u Vršcu

Košarkaši zagrebačke Cedevite izgubili su dvoboj 1. kola Top 16 faze Eurocupa u skupini I, u Vršcu od Hemofarma s 86-73 (50-29). Cedevita je nastupila bez Marina Baždarića i Vedrana Vukušića, a odluka o pobjedniku je praktički pala već u 1. poluvremenu, kojeg je domaća momčad dobila s 21 košem prednosti, 50-29. U nastavku momčad Ace Perovića nije uspjela niti u jednom trenutku ugroziti pobjedu Hemofarma, kojeg je predvodio Jerome Jordan s 19 koševa i 7 skokova.

U Cedeviti je najbolji strijelac bio Bracey Wright s 25 koševa. Gađao je 4-9 za 2 poena, 4-8 za tricu i 5-7 iz slobodnih bacanja. Trent Plaisted je dodao 11 koševa, a Dontaye Draper i Tomislav Petrović po 10. Potpuno je zakazao Corsley Edwards koji je zabio samo 2 poena, a iz igre je šutirao 0-7. Podsjećamo, u utorak je UNIKS iz Kazana kao domaćin pobijedio Gran Canariju sa 67-64. Cedevita će u 2. kolu 25. siječnja ugostiti UNIKS.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare