To je to što me zanima!

Nogomet je izgubio velikana: Preminuo Alfredo Di Stefano

Samo tri dana nakon 88. rođendana preminuo je nogometni velikan Alfredo Di Stefano. Legendarni nogometaš Reala prije dva dana je pretrpio srčani udar
Vidi originalni članak

Legendarni Alfredo Di Stefano preminuo je u ponedjeljak poslijepodne u bolnici Gregorio Maranon u MadriduLegenda Real Madrida nije se uspjela oporaviti od drugog srčanog udara. Pretrpio ga je u subotu, dan poslije 88. rođendana, a iako su u nedjelju stizale pozitivne vijesti iz Madrida, u ponedjeljak je ipak stigla i ona najtužnija, Alfredo Di Stefano je preminuo.

Di Stefano je prvi srčani udar imao 2005. godine, poslije čega mu je ugrađen pacemaker, a u subotu je u bolnici disao samo uz pomoć aparata. U nedjelju su ga liječnici stabilizirali, ali u ponedjeljak mu više nisu mogli pomoći.

Najbolji nogometaš 1957. i 1959.

Bio je jedan od najboljih nogometaša svih vremena, a svjetsku slavu dosegao je u 11 godina provedenih u dresu Reala. Osvajao je nagrade za najboljeg svjetskog igrača 1957. i 1959. godine, a proglašen je i najboljim igračem Reala svih vremena. S 'kraljevskim klubom' osvojio je pet naslova prvaka Španjolske i pet naslova u Kupu prvaka u razdoblju između 1953. i 1964.

Igrači poput Pelea i Eusebija često su ga opisivali kao "najkompletnijeg igrača koji je ikad zaigrao nogomet".

Nikad nije igrao na SP-u

Za Real je zabio 216 golova u 284 nastupa, a može se pohvaliti da je igrao za čak tri reprezentacije. Za Argentinu je odigrao šest utakmica, za Kolumbiju četiri prijateljske, a za Španjolsku 31 susret i zabio 23 gola. Pomalo nevjerojatno zvuči da nikad nije zaigrao na svjetskim prvenstvima. 

Di Stefano je bio uspješan i u trenerskom poslu, jer je osvajao naslove prvaka s Boca Juniorsima, River Plateom i Valencijom, a s Realom je dvaput bio drugi u Primeri. 

Bio je i počasni predsjednik kraljevskog kluba.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Mustafa Aga 08.07.2014.

    Jedan od najboljih za sva vremena...

  • Marin656 07.07.2014.

    RIP legendo... :(

  • madridista-de-corazon 07.07.2014.

    R.I.P. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare