To je to što me zanima!

Nogometaši i njihovi silni milijuni - Kaka ispred svih

Među deset najplaćenijih nogometaša svijeta čak četvorica su iz Chelseaja. Beckham je po plaći tek 45. igrač svijeta, ali ukupno zaradi oko 35 mil. €
Vidi originalni članak

Brazilac Kaka, najbolji igrač svijeta za prošlu godinu, odsad je i najplaćeniji nogometaš na globusu. Ovih dana potpisao je novi, petogodišnji ugovor s Milanom, prema kojem će zarađivati čak 730.000 eura na mjesec, odnosno 9,3 milijuna na godinu. Ronaldinho više nije broj jedan, no s 8,3 milijuna eura, koliko ga na godinu plaća Barcelona, još uvijek je prvi do Kake.
Od deset najplaćenijih, sedmorica igraju u Engleskoj.

TOP 10 NAJPLAĆENIJIH NOGOMETAŠA
1) KAKA
Špekuliralo se da bi mogao otići u Real, onda je napokon potpisao novi ugovor. S devet milijuna eura na godinu Kaka je sad najplaćeniji nogometaš, ali kad se uključe i sponzorski ugovori nije ni blizu Tigeru Woodsu (osam milijuna eura od turnira i oko 65 od sponzora).
2) RONALDINHO
Nakon što mu je uzeo krunu najboljeg igrača svijeta, Kaka je Ronaldinha prešišao i na ljestvici najplaćenijih. Barcelonin “čarobnjak” nije ni blizu igara od prije godinu-dvije. Zarađuje oko 8,5 milijuna eura u Barci, koja ga još lani nije htjela prodati ni za 100 milijuna eura.
3) FRANK LAMPARD
Iako je najbolje plaćeni igrač Premiershipa, Frank Lampard nije baš sretan u Chelseaju, idućeg ljeta mogao bi na Pirenejski poluotok. Supruga mu je Španjolka i Lampard će vjerojatno prije ili kasnije otići u Barcu. Taj novac, ako ne i veći, može dobiti i na Camp Nou.
4) JOHN TERRY
Chelseajev kapetan John Terry ima istu plaću kao i Lampard - 8,1 milijun eura na godinu, odnosno oko 670.000 eura na mjesec.
5) FERNANDO TORRES
Fernando Torres prošlog ljeta je prešao u Liverpool, koji ga plaća 7,9 milijuna eura na godinu - više i od kapetana Stevena Gerrarda.
6) ANDRIJ ŠEVČENKO
Andrij Ševčenko toliko je nesretan u Chelseaju da po svaku cijenu želi otići. Ali tko će ga sad plaćati 7,8 milijuna eura na godinu.
7) MICHAEL BALLACK
Michael Ballack stigao je u paketu sa Ševčenkom i potpisao jednako lukrativan ugovor. I on zaradi oko 650.000 eura na mjesec.
8) CRISTIANO RONALDO
Cristiano Ronaldo je tek osmi naplaćeniji nogometaš na svijetu?! No Manchester će mu ponuditi više od 7,6 mil. eura na godinu.
9) THIERRY HENRY
Thierry Henry prošlog ljeta je prešao u Barcelonu, koja ga plaća 7,6 milijuna eura na godinu, više nego Lionela Messija?!
10) STEVEN GERRARD
Steven Gerrard zaradio je svaki peni od 7,6 milijuna eura godišnje plaće onim što je učinio u finalu Lige prvaka 2005. godine.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Carme 13.03.2008.

    Kaka ima najveću zaradu od nogometa, ali Ronaldinho još uvijek ima najveću ukupnu zaradu (cca. 30 milijuna eura godišnje).

  • Gabrielle Solis 02.03.2008.

    koliko god da dobijaju dobijaju to zasluženo jer ne dobiva njih puno ovolike plaće.inače kaka je ispred svih i u izgledu.HE IS SO HOT.

  • kika_gnc 02.03.2008.

    ok,malo ih previše plačju,to je istina,ali ako gledamio s druge strane zasluženo je kaka najplačeniji igrač. najbolji je nogometaš na svijetu,igra njajljepši nogomet tak da....

Komentiraj...
Vidi sve komentare