To je to što me zanima!

'Nogometaši smiju komentirati politiku, to je sloboda govora!'

MOO je istaknuo je da neće tolerirati političke izjave ili proteste na OI u Tokiju. Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša ide u kontru i branit će slobodu govora sportaša
Vidi originalni članak

Međunarodno udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) pružit će podršku sportašima ako će za vrijeme Olimpijskih igara u Tokiju davati političke izjave.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) jasno je dao do znanja da neće tolerirati političke izjave ili proteste u Tokiju kako bi se "izbjeglo pretvaranje OI u politički alat."

Međutim, FIFPro, koji predstavlja oko 65.000 profesionalnih nogometaša, objavio je kako će podržati svoje članove ako žele prkositi MOO-u. 

Vijesti Diže li biračima tlak Niko Kovač u spotu HDZ-a?

 - Sportaši moraju imati slobodu govora i slobodu izražavanja o političkim pitanjima - kazao je glavni tajnik FIFPro-a Jonas Baer-Hoffmann kazavši kako je pravilo MOO-a "neprihvatljivo."

- Ako se MOO odluči disciplinirati sportaše, mi ćemo sigurno stati u njihovu obranu. Njihova sloboda izražavanja nadjačava bilo koji drugi interes - najavio je Baer-Hoffmann.

MEGAN RAPINOE Oplela po Trumpu, govorila o gayevima pa završila na klupi

Najbolja nogometašica svijeta u protekloj godini Amerikanka Megan Rapinoe jedna je od sportašica koja je kritizirala MOO-a zbog političke neutralnosti.

 - Nećemo se ušutkati - kazala je Rapinoe koja je poznata je po svom političkom aktivizmu.

VIDEO: POLITIČKA PORUKA Pep Madridu: Prestanite s tom represijom, mi tražimo pravdu!

Idi na 24sata

Komentari 22

  • edenhaz 29.01.2020.

    u Kini bi rekli da ne mogu.

  • Istjerivacpravde 28.01.2020.

    Sloboda govora samo za ljevičare i liberale. Koji su zadnjih godina postali najveći licemjeri. Zalažu se za jednakost i slobodu govora ali samo ako se slažeš u potpunosti sa njima ako samo malo odstupaš postaju agresivni,počinju omalovažavati i počinju nametanje svojih stavova.

  • Syrian 28.01.2020.

    Sloboda govora za (ekstremne) ljevičare i nikog više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare