To je to što me zanima!

Nogometašice oduzimaju dah! Loptu mogu zamijeniti pistom

Najbolje nogometašice natječu se na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Osim po sjajnim nogometnim potezima, mnoge od njih se mogu pohvaliti i sjajnim izgledom. Stvarno su prave ljepotice...
Vidi originalni članak

Dok se najbolji nogometaši svijeta odmaraju i uživaju u zasluženom godišnjem odmoru, terenima i dalje trče nogometašice. Njima je ova sezona produžena zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u Francuskoj.

Nakon više od dva natjecanja, ostali smo na najboljih osam momčadi. Četvrtfinale su izborile igračice Francuske, SAD-a, Italije, Nizozemske, Njemačke, Švedske, Engleske i Norveške. Iako su, kao i u većini sportova, žene podcijenjene i daleko manje plaćene, na svjetskoj smotri smo imali priliku uživati u sjajnim utakmicama i fantastičnim potezima najboljih na svijetu.

Ali, ako ženski nogomet nekome ne odgovara, uvijek se može pronaći dodatni razlog za pogledati neku od utakmica. Jer nogometašice nisu samo majstorice s loptom, neke od njih su i prave ljepotice s ogromnom bazom obožavatelja. Naslov svjetskih prvakinja brane cure iz američke reprezentacije, a upravo je jedna od njihovih najjačih karika, sjajna napadačica Alex Morgan (29) po mnogima najljepša nogometašica svijeta. 

Jake snage Francuske brani 23-godišnja Sakina Karchaoui. Igra na poziciji braniča, a matični klub joj je Montpellier.

Cecilia Salvai (25) je reprezentativka Italije, a sa suigračicama je odvela momčad na prvo Svjetsko prvenstvo još od 1999. godine. Igra u Juventusovoj obrani.

Lijepa Danielle van de Donk (27) je veznjakinja Arsenala i nizozemske reprezentacije. Zanimljivo je da je nogomet krenula trenirati tek sa 15 godina. Do sada je u karijeri zabila više od 60 golova, a druga ljubav uz nogomet su joj putovanja.

Boje Njemačke ove godine u Francuskoj brani Melanie Leupolz (25). Udarna postava bez nje je nezamisliva, a igra u veznom redu Bayerna.

Rachel Daly prijeti iz napada Engleske. Ima 27 godina, a svoj nogometni kruh zarađuje u Houston Dashu u Sjedinjenim Američki Državama.

Karina Saevik (23) igra za Norvešku i Kolbotn Fotball na poziciji u napadu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 28.06.2019.

    Sve lipe

  • Northrop 28.06.2019.

    Nek se ostave lopte kad ih djeca u15 mogu dobit

  • mrTrobec 28.06.2019.

    Ovoj u bijelome s loptom objesila joj se kita

Komentiraj...
Vidi sve komentare