To je to što me zanima!

Nogometna legenda Petr Cech potpisao za klub hokeja na ledu

Petr Cech debitirat će u nedjelju kao hokejaš na ledu. Nogometne travnjake i golmanske rukavice zamijenio je hokejaškom palicom i pakom, a iz kopački je uskočio u klizaljke...
Vidi originalni članak

Petr Čech je potpisao za klub hokeja na ledu - Guildford Phoenix do kraja sezone, a u nedjelju će debitirati za svoj novi klub. Na kraju prošle sezone, slavni golman je "okačio kopačke o klin", ali je i dalje radio kao savjetnik na Stamford Bridgeu. 

No, Čech je poznat i kao ljubitelj hokeja na ledu, pa nije čudno da je izabrao nastaviti profesionalnu karijeru u tom sportu. Radeći u Chelseaju, bivši golman Arsenala i "bluesa", trenirao je i sa svojim novim klubom u isto vrijeme. 

Poziciju neće mijenjati niti na ledu. I ondje će čuvati mrežu. 

- Jedva čekam zaigrati s novim klubom. Nadam se da ću moći pomoći ovoj mladoj momčadi da ostvari svoje ciljeve u sezoni - najavio je Čech pa dodao:

- Želim igrati što više utakmica. Kad god budem mogao, igrat ću. To je sport koji sam igrao kao mali i veselim se što ću mu se vratiti.

Trener Pheonixa Andy Hemmings oduševljen je dolaskom Čecha: 

- Dolazak Petra puno nam znači. On je odličan dečko koji voli trenirati i jedva čekam vidjeti njegov debi - zadovoljno govori trener. 

Čech je u karijeri u 202 utakmice sačuvao mrežu netaknutom kroz 15 godina golmanskog staža od čega 11 godina s Chelseajem i četiri s Arsenalom. Četiri je puta osvojio Premiership, isto toliko puta FA Kup, a tri puta je uzimao Carabao Kup i jednom "kantu" Lige prvaka (2011./2012.) s Chelseajem.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • F***** Noob 10.10.2019.

    Zašto uvijek nosi kapu ?

  • mr mike 10.10.2019.

    dobro to je njihov sport pa se necudim , al ipak tko bi reko.. bit ce odmah glavna zvjezda

Komentiraj...
Vidi sve komentare