To je to što me zanima!

Nogometni rekord: Dječak (12) debitirao za seniore

Mauricio Baldivieso odigrao je u nedjelju svoje prve minute u dvoboju bolivijskoga nogometnog prvenstva između domaće Aurore i La Paza...
Vidi originalni članak

U redove domaće momčadi njegov trener i otac, poznati bolivijski reprezentativac iz devedesetih godina prošlog stoljeća Julio Cesar Baldivieso, uveo ga je u u 81. minuti utakmice. Dječak koji će u srijedu proslaviti svoj 13. rođendan tako je postao najmlađi nogometaš u povijesti kad je profesionalni seniorski nogomet u pitanju.
- Ovo je povijesno - oduševljeno su potez trenera koji je Auroru doveo do naslova prvaka 2008. godine pozdravili lokalni mediji.
Treneru i tati Baldiviesu nije, međutim, bilo do smijeha nakon što su gosti slavili 1-0 pobjedu u prvom kolu prvenstva. Njegovu nasljedniku, inače veznom igraču, bilo je pak do suza.
Samo pet minuta nakon što je ušao u igru, dječarcu je suparnički igrač Henry Alaca brutalno uklizao u desni gležanj. Najmlađi profesionalac u povijesti briznuo je u plač, ali je svejedno stisnuo zube i nastavio igru.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nogometas05 21.07.2009.

    kakvo govno moras bit da djetetu brutalno uklizujes u glezanj???

  • ducy18vk 21.07.2009.

    Mauricio je i zaplakao nakon oštrog prekršaja..hahahahahahahahahah.. ma ko jebe te lige..tamo bi svako mogo...ja vam kazem da dodete tamo vas 10,podjelite se igrate na njihovom igralistu pitali bi vas ocete igrat prvi sastav za seniora

  • OdjebJeLansiran 20.07.2009.

    bart85 to se odnosi na UEFAina pravila ali ocito je to liga gdje ne igraju po njima

Komentiraj...
Vidi sve komentare