To je to što me zanima!

Nole je protiv Federera spasio dvije meč lopte, čeka ga Rafa

Srbijanski tenisač Novak Đoković, trenutačno najboji tenisač svijeta, prvi je izborio finale US Opena nakon pobjede protiv Rogera Federera 6-7 (7), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5
Vidi originalni članak

Veliki je meč Srbin dobio nakon borbe u pet setova koja je trajala tri sata i 51 minutu, preokrenuvši pritom 2-0 vodstvo Švicarca u setovima i spasivši dvije meč-lopte pri 5-3 Federerovu vodstvu u petom setu.

Premda je imao 2-0 u setovima, Federer je u razmjenama većim dijelom meča bio podređen Đokoviću, baš kao i na servisu. Đoković je stvorio 12 break-prilika i realizirao njih šest, dok je Federer od pet ukupno tri pretvorio u oduzimanje suparnikova servisa.

Dvojica su suparnika imala podjednaki broj winnera (49-48 za Federera) ali je Švicarac u meču najviše klase daleko više griješio (59-35 u neprisiljenim pogreškama).

Priliku za pobjedu, nakon što je dominirao u trećemu i četvrtom setu, Đoković je Federeru ponudio sam nanizavši nekoliko za njega neshvatljivih pogrešaka u osmom gemu petog seta. Federer je poveo 5-3, te potom došao na 40-15 odnosno dvije meč-lopte na svom servisu. Đoković mu je zabio vrlo riskantni winner izravno iz reterna na zadnju liniju za 40-30, da bi potom u nastavku gema i seta Švicarca pritisnuo i dobio superiornijom napadačkom igrom: vezao je Srbin četiri gema zaredom za svoj treći finale na US Openu, na kojem još nije došao do kraja.

Branitelj naslova španjolski tenisač Rafael Nadal uspješno je preskočio pretposljednju prepreku na putu do obrane naslova na US Openu svladavši Britanca Andyja Murraya s 3-1 u setovima.

U drugom polufinalnom dvoboju na posljednjem Grand Slam turniru sezone 2. nositelj i lanjski pobjednik Rafael Nadal bio je bolji od 4. nositelja Britanca Andyja Murraya sa 6-4, 6-2, 3-6 i 6-2, te je na taj način upisao 13. pobjedu u njihovih 17. međusobnih ogleda.

US Open, tenisači, polufinale:

Đoković (1) – Federer (3) 6-7(7), 4-6, 6-3, 6-2, 7-5

Nadal (2) – Murray (4) 6-4, 6-2, 3-6, 6-2

Idi na 24sata

Komentari 30

  • sauron_1 11.09.2011.

    kakva je pi.... ovaj federer, a to mu ne treba jer je stvarno vrhunski teniser, ali ne zna podnijeti poraz. Možda je isto tako i on imao sreće na rolan garros-u u polufinalu pa uzeo noleta, i sve svoje titule osvojio uz pomoć sreće, a ne on je naporno radio. kao teniseru kapa dole, ali kao čovjek - teški smrad

  • derime za 100 maraka 11.09.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • dobravoljajenajbolja 11.09.2011.

    Ko gubi ima pravo da se ljuti, kaže narodna izreka. Ali i tada, oni veliki, pokazuju zašto su veliki. Federer sigurno nie u tom domenu pokazao tu vrlinu i zato mi je još draže što ga je Novak, baš na ovaj način pobijedio. Novaku sve čestitke za fantastičnu igru i preokret koji je napravio. Navijam za njega u finalu i nadam se još jednoj pobjedi protiv velikog igrača i čovjeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare