To je to što me zanima!

Berge stao na Lininu stranu: Ma nije to bilo ništa strašno

Christian Berge, za razliku od njegovih skandinavskih prijatelja, nije bio za izbacivanje hrvastkog izbornika s Eura nakon što je EHF pokrenuo postupak protiv Červara zbog povlačenja bjeloruskog igrača
Vidi originalni članak

Ma zaboravite izbacivanje s Eura, pa nije se dogodilo ništa posebno. Ako će kazniti Linu, onda će to biti novčana kazna, komentirao je Christian Berge pokrenuti disciplinski postupak EHF-a protiv Line Červara zbog povlačenja bjeloruskog igrača u posljednjem napadu. U međuvremenu, EHF je Linu kaznio upravo onako kako je Berge i predvidio, novčano.

Norveški izbornik ponio se kao istinski sportaš, za razliku od nekih oko danske i švedske reprezentacije. A upravo je Berge mogao imati najviše koristi da su izbacili Červara s Eura jer iduća je utakmica ona između Hrvatske i Norveške, utakmica odluke i za jedne i za druge jer tko izgubi, ostao je bez polufinala.

ZBOG INCIDENTA Danci su navijali da EHF izbaci Červara s Europskog prvenstva

- Ništa posebno, takve stvari se mogu dogoditi u žaru borbe - slaže se sa svojim izbornikom kapetan Bjarte Myrhol.

Norveški izbornik Červaru je i prije odluke poželio da bude na klupi.

- Mislim da Lino svojim postupkom nije utjecao na igru. Pogriješio je, ali nije naškodio Bjelorusiji.  Bilo bi sasvim drugačije da mu je rastrgao dres, zaustavio ga. Puno se priča o tome, ali nije to bilo ništa strašno. Lino bi trebao odraditi do kraja svoj posao na Europskom prvenstvu - priča Berge.

MAKEDONAC "OPRAO" LINA Zašto je makedonski golman izvrijeđao hrvatskog izbornika

Ni Myrhol nije bio za kaznu.

- Bilo je uzbudljivo u dvorani, napeto do zadnje sekunde. No, događale su se i puno gore stvari na rukometnom terenu od ovoga. Pogledajte samo kako je bilo prije 15 godina, pa to se događalo gotovo svaki dan - zaključio je korektni kapetan Norvežana.

Da, Lino je pogriješio i treba ga 'lupiti po prstima', no izbacivanje s Eura o kakvima pričaju moralisti Danci i Šveđani, nije dolazilo u obzir. Lino doista nije utjecao na igru, naravno, nije u redu ni što je povlačio bjeloruskog igrača i sam je svjestan da to nije trebao napraviti. 

- Červar je uvijek cijeli u utakmici, uvijek je na rubu, aktivan non stop... Stalno nešto gestikulira i to je njegov stil vođenja utakmice, no Lino je isto tako ludo vješt u odlučujućim trenucima utakmice - kaže Berge.

Neki njegovi igrači ipak ne gledaju blagonaklono na Linin postupak.

- Ma to je bilo jednostavno glupo, ali u igri je bilo jako puno emocija - smatra Sander Sagosen, a Espen Lie Hansen dodaje:

- Ne iznenađuje me što Hrvati pokušavaju pobijediti na silu. Oni su ludi. Igrao sam protiv Hrvatske nekoliko puta i već su se služili slični trikovima.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 22.01.2018.

    Gospodin Berge! Da se pitalo neke naše novinarčiće i njima slične trebalo ga je razapeti, a Hr izbaciti sa eura.

  • Crni mangup 20.01.2018.

    Jedino je našim "izbornicima" i dežurnim pljuvačima to bio kaos. Odvedite si i onog makedonca, ristovskog u krevet pa zajedno pljujte Linu. Dao Bog da dođemo bar do finala pa vi štakori što ste izašli iz rupa nakon poraza od šveda da se vratite u rupe iz kojih ste izišli. Blago nama sa 4 milijuna izbornika.

  • Stanimo.na.loptu. 19.01.2018.

    Šteta što Berge nije bar malo bocnuo Linu pa da se naši nabriju još jače. Očito Berge poznaje balkanski mentalitet'

Komentiraj...
Vidi sve komentare