To je to što me zanima!

Nova ideja Infantina: Na SP-u 2026. 48 država i nema remija

Gianni Infantino i njegovi suradnici odlučili su da će Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. sadržavati ukupno 48 momčadi koje će biti podijeljene u 16 skupina po tri reprezentacije
Vidi originalni članak

Nogometnom svijetu slijede velike promjene ako je suditi po odlukama koje će Fifa potvrditi u utorak. Predsjednik Fife Gianni Infantino najavio je radikalnu promjenu Svjetskog nogometnog prvenstva, a promjene koje dolaze mnogi nazivaju prilično suludima.

Naime, Infantino i njegovi suradnici odlučili su da će SP 2026. sadržavati ukupno 48 momčadi koje će biti podijeljene u 16 skupina po tri reprezentacije. Prve dvije momčadi ići će odmah u nokaut fazu natjecanja koje počinje šesnaestinom finala.

Pošto je za očekivati da će dosta momčadi grupnu fazu završavati s istim brojem bodova i sličnom gol razlikom, Infantino i suradnici su se dosjetili ideje - ukidanje neriješenih utakmica. Remi bi na SP-u otišao u prošlost, a pobjednik bi se, u slučaju neriješena rezultata, odlučivao izvođenjem penala.

Također, Fifa se okreće potpunoj globalizaciji i u cilju joj je na SP-u ugostiti i Kinu koja u zadnje vrijeme ulaže ogroman novac kako bi postala nogometna velesila. Cijeli projekt događa se u duhu oplemenjivanja nogometnog svijeta i globalizacije sporta. Šalu na stranu, Fifa bi od SP-a, prema procjenama, trebala povećati profit za čak milijardu dolara.

Spomenimo i da su zeleno svjetlo ovakvoj ideji dale nogometne face poput Diega Maradone i Josea Mourinha.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • komentator__Luka 10.01.2017.

    takvih tempom za 50-ak godina bude toliko reprezentacija na SP-u da više niti nebude potrebe za kvalifikacijama.........u skupini andora, san marino, giblartar..............pobjednika skupine u 128-stini finala čekaju farski otoci!!

  • shpocki 10.01.2017.

    E vise me nece jbt x na kladionici

  • _sjever_ 09.01.2017.

    Uvedi da Davor Šuker odlučuje o pobjedniku kad je neriješeno

Komentiraj...
Vidi sve komentare