To je to što me zanima!

Mladi belgijski biciklist koji se srušio na utrci umro u bolnici

Tužne vijesti stižu iz bolnice u Lilleu. Belgijac Michael Goolaerts preminuo je noćas u bolnici u koju je prevezen nakon pada na utrci Paris-Robaix. Liječnici su ga pokušali spasiti na licu mjesta, no preminuo je u bolnici
Vidi originalni članak

Belgijski biciklist Michael Goolaerts (23) umro je u bolnici nakon pada na nedjeljnoj utrci Paris-Robaix. 23-godišnjak je doživio srčani zastoj, a liječnička služba pružala mu je umjetno disanje na cesti prije nego što je helikopterom prevezen u bolnicu.

- S nezamislivom žalošću izjavljujemo da je naš vozač i prijatelj Michael Goolaerts u 22:40 preminuo u bolnici u Lilleu, uz prisutnost obitelji i voljenih osoba - poručili su iz njegovog tima Veranda's Willems-Crelan

TEŠKO JE OZLIJEĐEN Belgijski biciklist spašen nakon umjetnog disanja usred utrke...

Goolaerts je pao na 110. kilometru utrke dužine 257 kilometara, a liječnici su ga pronašli u nesvijesti. Utrka je nastavljena, pobijedio je Peter Sagan, no ubrzo su svi postali svjesni cijele situacije. Utrka Paris-Roubaix, poznata pod nazivom "Sjeverni pakao", jedna je od najtežih u biciklizmu. Sastoji se od 29 dijelova u kamenu, koje biciklisti moraju proći u jednom danu.

- U ime Međunarodne udruge biciklista i biciklističke obitelji u cjelini, želio bih izraziti moju najdublju sućut obitelji, timu i svim voljenima Michaela Goolaertsa, koji nas je prerano napustio. Dijelimo neizmjernu žalost - rekao je David Lappartient. predsjednik Međunarodne udruge biciklista.

Ovom smrću nesretnog Belgijanca nastavljen je crni trend koji je započeo šokantnom smrću nogometaša Davidea Astorija, koji je prije mjesec dana umro u snu, također od srčanog zastoja, uzrokovanog bradikardijom. Nakon Astorija uslijedio je niz smrti nogometaša, u razmaku nešto više od mjesec dana preminuli su branič francuskog drugoligaša Thomas Rodriguez (18), igrač norveškog Kongsvingera Adrian Lillebekk (21), Bruno Boban (25) iz Marsonije, te posljednji u tom crnom nizu Samba Diop (18) koji je preminuo u noći na subotu.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • WeKyFox 09.04.2018.

    To je nasa ljudskost! Guramo do kraja i onda na kraju je to to!

  • 09.04.2018.

    sve cesce citamo kako sportasi umiru od srca.........ja opet lijepo ponavljam da je bavljenje sportom stetno

  • Smoke_on_the_Water 09.04.2018.

    Mladi sportaši umiru jer hoće puno više nego im njihove tjelesne mogućnosti omogućavaju a sve zbog uspjeha, popularnosti i novaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare