To je to što me zanima!

Stigla potvrda: Petevu otkaz, novi trener Mario Cvitanović

Mirko Barišić potvrdio nam je da je Ivajlo Petev dobio otkaz, a novi trener Dinama bit će Mario Cvitanović. 'Nadam se da Mario neće biti samo prijelazno rješenje', kaže Barišić
Vidi originalni članak

U posljednjim satima srijede iz Maksimira je prostrujila informacija koju je malo tko mogao očekivati samo dva dana prije početka nove HNL sezone - Dinamo je smijenio Ivajla Peteva, a u jutarnjim satima četvrtka stigla i potvrda prvog čovjeka Dinama.

- Da, Ivajlo Petev više nije trener Dinama - rekao nam je Mirko Barišić.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivajlo Petev dobio otkaz

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predjednik 'modrih' otkrio je i tko sjeda na klupu umjesto Bugarina.

- Mario Cvitanović vodit će momčad do daljnjega, volio bih da ne bude prijelazno rješenje, nego da na klupi ostane što duže. On je zaposlenik kluba, dijete Dinama i nadam se da će se dobro snaći - rekao je Barišić te otkrio zašto je Petev smijenjen:

- Ivajlo je dobar dečko, ali vidjelo se već od starta priprema da to ponovno ne štima. Nije bilo prepoznatljive igre, nije se uspio uklopiti u taj sustav i zbog toga smo se odlučili na smjenu.

Smjena Peteva uopće ne čudi kad se pogleda igra Dinama, pa čak i rezultati u pripremnim utakmicama (iako oni nisu važni), ali i činjenica da je opet dosta igrača načeto ozljedama.

Uz to, Petev se sukobljavao s nekim igračima (Fernandes, Ćorić), a najveći grijeh mu je svakako sezona bez trofeja pa je i početak priprema gledan kroz posebno povećalo. Igra niti u Sloveniji nije bila dobra, 'modri' su se mučili sa znatno slabijim suparnicima, pa, iako pripreme nisu pravi pokazatelj, sigurno jasno otkrivaju što čeka Dinamo u idućoj sezoni.

No, koliko ne čudi odluka o smjeni, toliko čudi njezin - tajming. Svega nekoliko dana prije početka prvenstva, kada je taj trener (po svom planu i programu) odradio pripreme, tražio (i dobio neke) nove igrače po svojoj viziji momčadi...

Ovako će u njegove cipele uskočiti mladi trener, 'vojnik' kluba, talentirani stručnjak koji će od sjajnih igrača morati složiti momčad. Petev to nije uspio, na redu je Mario Cvitanović...

Petev u brojkama: svi njegovi 'pothvati'

Novi Dinamov trener učio od Ćire, radio sa Štimcem...

Kako je Dinamo dobru stvar odradio na amaterski način

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 1955 13.07.2017.

    E moj TUTA BUGARINE,ti kao da si rođen u Hlebinama u Podravini !

  • 1955 13.07.2017.

    Ode TUTA "bugarin sa 750 000 eurića u đepu. Ja mislim da je on u ovoj priči najsretniji.

  • tatamata12 13.07.2017.

    Ne smije ulica voditi ni personalnu ni stručnu politiku, ali ovaj sporazumom s Petevom ispalo je dobro jer mogao pokupiti lijepe novce zbog nečije grube pogrješke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare