To je to što me zanima!

Novcem za sanaciju tisućljetne baštine obnovili teren Poljuda

Osim travnjaka, prihodima od Dioklecijanovih podruma Grad Split platio je i obnovu dijela krovne konstrukcije i semafora. Pročelnik Negotić objašnjava da je Poljud kulturno dobro
Vidi originalni članak

Novac od prihoda Dioklecijanovih podruma u staroj gradskoj jezgri, prema ugovoru s državom, Grad Split trebao je utrošiti u obnovu tisućljetne baštine. Vlasti su ga usmjerile u obnovu travnjaka na stadionu Poljud, javlja Nova TV.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači pred Poljudom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije dvije i pol godine Split je dobio u posjed podrume Dioklecijanove palače, a novac od ulaznica i najma vraćao trebao se, prema posebnom zakonu, vraćati natrag za njeno održavanje.

Nešto manje od pet milijuna kuna uložili su tako, uz hladni pogon, u novu LED rasvjetu, hidroizolaciju, nove instalacije i signalizaciju, a od preostalih 15-ak milijuna kuna, uz neuspješni EU projekt, u obnovu stadiona na kojem igra Hajduk oko četiri i pol milijuna kuna.

- I on se vodi kao kulturno dobro - objasnio je Mario Negotić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Osim u travnjak, novac se trošio i na obnovu semafora i dijela krovne konstrukcije iako stadion još nema projekt obnove koji se naveliko spominje proteklih tjedana. Pravi zahvati tek se očekuju.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • JA SAM TAJ 05.11.2022.

    Pa razumljivo da se ulaže u radnike u kulturi jer im kulture nedostaje i za kupovinu rekvizita za kulturno demoliranje usputnih benzinskih pumpi.  

  • Pobotchnick Leeyoobo 05.11.2022.

    Kupusari

  • Sokol ga nije volio 05.11.2022.

    Ne mogu se sjetiti tko ono vlada u "najlipšem gradu na svitu"

Komentiraj...
Vidi sve komentare