To je to što me zanima!

Marin Čilić slomio je Mayera, u trećem kolu igra s Johnsonom

Florian Mayer servirao je za prvi i treći set, Marin Čilić oba puta uzeo mu je servis za 7-6, 6-4 i 7-5 u drugom kolu Wimbledona. Međugorca u petak čeka Amerikanac Steve Johnson kojeg je dobio u oba meča
Vidi originalni članak

Teren broj '2', među tenisačima poznatiji kao 'groblje favorita', dodijelili su organizatori Marinu Čiliću u Wimbledonu. Florian Mayer, 114. igrač svijeta, imao je servis za prvi i treći set protiv šestog tenisača svijeta, ali Marin mu je oba puta uzeo servis za 7-6, 6-4 i 7-5 nakon nešto više od dva sata. Međugorca u petak čeka Amerikanac Steve Johnson kojeg je dobio u oba međusobna susreta.

Super krenuo pa stao

Nije dobro Čilić otvorio meč. Imao je 40-0 na servisu, ali poklonio je Mayeru prvi gem i prednost koju je Nijemac imao do 5-4 kad je servirao za prvi set. Marin je tada izborio dvije break lopte, prve u meču, Nijemac je napravio dvostruku pogrešku i vratio Hrvata u meč. Tie-break je odlučivao u prvom setu, a Marin ga je otvorio asom i dobrim napadom na Mayerov servis za 2-0 na startu. Poveo je Marin 5-2 i to je bilo previše za Mayera.

Marin je u drugom setu smanjio neprisiljene pogreške, imao ih je samo šest (u prvom setu 16), Mayer nije imao ni jednu šansu za break, a Čilić je iskoristio jednu od tri break lopte za 6-4 u drugom setu. Uz 22 izravna poena i 71 posto prvog servisa Hrvat nije ostavio previše šanse njemačkom igraču. Bio je to Marin kakvog volimo gledati.

U petak po 'hat-trick'

U trećem je Čilić dao Mayeru jednu šansu i Nijemac je to iskoristio uzevši mu servis. Malo je stao servis Međugorcu, opet su se pojavile one poznate rupe u njegovoj igri, dok je Mayer bio isti igrač iz prvog seta, bez oscilacija, čekajući na pogreške Hrvata.

Opet je Mayer, kao i u prvom setu, servirao za set, ali Čilić je napao njegov servis i vratio se na 5-4. Uzeo je još jedan servis Mayeru i odservirao za 7-5 osvojivši pet gemova zaredom. 

Steve Johnson je njegov sljedeći protivnik. Amerikanac ima 31 godinu, a 31 je i broj koji označava njegov renking. Igrali su dvaput, u Japanu 2015. i u Queen'su prošle godine, oba puta je slavio Marin.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • CroFan98 05.07.2017.

    Znaci sada je hrvat,svaki sportas iz bosne koji je dobar,hrvat je,a mi ostali hrvati iz BiH smo glupi bosanci.

  • Popolo 05.07.2017.

    Čuj teže od očekivanog. A 3 : 0 ga dobio. Šta ga je trebao dobit 3 : (-1)??

  • kvazistručnjak 05.07.2017.

    Sta teze od ocekivanog? Pa 3 0 pomea ga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare