Obavijesti

Sport

Komentari 75

Marin Čilić slomio je Mayera, u trećem kolu igra s Johnsonom

Marin Čilić slomio  je Mayera, u trećem kolu igra s Johnsonom
8

Florian Mayer servirao je za prvi i treći set, Marin Čilić oba puta uzeo mu je servis za 7-6, 6-4 i 7-5 u drugom kolu Wimbledona. Međugorca u petak čeka Amerikanac Steve Johnson kojeg je dobio u oba meča

VIDEO

Teren broj '2', među tenisačima poznatiji kao 'groblje favorita', dodijelili su organizatori Marinu Čiliću u Wimbledonu. Florian Mayer, 114. igrač svijeta, imao je servis za prvi i treći set protiv šestog tenisača svijeta, ali Marin mu je oba puta uzeo servis za 7-6, 6-4 i 7-5 nakon nešto više od dva sata. Međugorca u petak čeka Amerikanac Steve Johnson kojeg je dobio u oba međusobna susreta.

Wimbledon

Super krenuo pa stao

Nije dobro Čilić otvorio meč. Imao je 40-0 na servisu, ali poklonio je Mayeru prvi gem i prednost koju je Nijemac imao do 5-4 kad je servirao za prvi set. Marin je tada izborio dvije break lopte, prve u meču, Nijemac je napravio dvostruku pogrešku i vratio Hrvata u meč. Tie-break je odlučivao u prvom setu, a Marin ga je otvorio asom i dobrim napadom na Mayerov servis za 2-0 na startu. Poveo je Marin 5-2 i to je bilo previše za Mayera.

Marin je u drugom setu smanjio neprisiljene pogreške, imao ih je samo šest (u prvom setu 16), Mayer nije imao ni jednu šansu za break, a Čilić je iskoristio jednu od tri break lopte za 6-4 u drugom setu. Uz 22 izravna poena i 71 posto prvog servisa Hrvat nije ostavio previše šanse njemačkom igraču. Bio je to Marin kakvog volimo gledati.

Wimbledon

U petak po 'hat-trick'

U trećem je Čilić dao Mayeru jednu šansu i Nijemac je to iskoristio uzevši mu servis. Malo je stao servis Međugorcu, opet su se pojavile one poznate rupe u njegovoj igri, dok je Mayer bio isti igrač iz prvog seta, bez oscilacija, čekajući na pogreške Hrvata.

Opet je Mayer, kao i u prvom setu, servirao za set, ali Čilić je napao njegov servis i vratio se na 5-4. Uzeo je još jedan servis Mayeru i odservirao za 7-5 osvojivši pet gemova zaredom. 

Steve Johnson je njegov sljedeći protivnik. Amerikanac ima 31 godinu, a 31 je i broj koji označava njegov renking. Igrali su dvaput, u Japanu 2015. i u Queen'su prošle godine, oba puta je slavio Marin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti