To je to što me zanima!

Novi ispad Torcide: Na tribini transparent 'Maksovi mesari'

Nogometaši Hajduka su na Poljudu protiv Gorice odigrali utakmicu bez golova (0-0). Na tribinama je kao i uvijek bila užarena atmosfera, ali jedna stvar pokvarila je sve
Vidi originalni članak

Nakon što je nedavno na jednoj splitskoj zgradi osvanuo grafit koji veliča ustaški pokret, isti se sadržaj pojavio i na utakmici 1. HNL. Hajduk i Gorica (0-0) su igrali na Poljudu, a ispred Torcide je bio malen transparent s natpisom 'Maksovi mesari'.

Spomenuti 'Maksovi mesari' bili su ustaški zločinci koji su pod zapovjedništvom Vjekoslava 'Maksa' Luburića činili velike zločine za vrijeme drugog svjetskog rata. Luburić je bio zapovjednik sabirnog logora Jasenovac koji je ostao zapamćen kao jedan od najstrašnijih logora pod ustaškim zapovjedništvom.

Ovo sigurno nisu dobre vijesti za klub iz Splita jer bi na Poljud mogla stići nova kazna ako netko prijavi klub. Na samoj utakmici transparent je prošao nezapaženo, ali kasnije je otkriven i Hajduk bi nakon dobrog starta u igračkom dijelu mogao ponovno biti kažnjen zbog 'pogreške' u navijačkom dijelu. 

Idi na 24sata

Komentari 149

  • 27.02.2019.

    Smiješan taj dio navijača Hajduka koji veliča NDH. A i osnovnoškolci znaju da je isti taj režim njihov Split prodao Talijanima. Ja kao Splićanin prezirem NDH. Ništa NDH, ništa Juga. Samo Hajduk, samo Hrvatska <3

  • komilica 26.02.2019.

    Al se palite. Di bi vi bili da nisu ustaše postojale. A zašto su postale, to vas očito ne zanima.

  • kakogod 26.02.2019.

    Gade mi se... Ova Torcida se skroz pogubila. I na svom FB zidu sam dva puta velikim slovima ponovio... Koliko god mi se ova današnja Torcida gadi, vjera u narodni i navijački klub i udrugu NH nikad jača... Ova zaluđena mularija danas nema nikakve veze s ekipom koja je spašavala i spasila klub od stečaja i mafije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare