To je to što me zanima!

Novi problemi za Mršića: Simon propušta kvalifikacije za Tokio!

Ozljedio sam zadnju ložu i ne izgleda najbolje. Hematom je prevelik i ne vidi se dobro, ni na magnetu i na uzv, koliko je mišić oštećen, kazao je hrvatski košarkaš Krunoslav Simon
Vidi originalni članak

Luka Šamanić i Dragan Bender su otpali zbog ozljeda, Bojan Bogdanović i Dario Šarić su se plasirali u konferencijska polufinala NBA lige i pitanje je hoće li biti slobodni do početka kvalifikacija, upitan je i Ivica Zubac. A sada se ozlijedio i Kruno Simon. I, prema svemu sudeći, ni njega Veljko Mršić neće imati na raspolaganju.

Sami problemi gomilaju se u glavi izbornika košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacijskog turnira za OI koji počinje 29. lipnja u Splitu. Ostao je bez dvije četvorke, a sada i bez Simona kojeg je ruptura mišića izvjesno eliminirala sa splitskog turnira. On je prije tjedan dana osvojio Euroligu s Anadolu Efesom, ali je finale protiv Barcelone igrao načet.

Nakon što se ohladio, bol je bila sve jača, a sve je rezultiralo hematomom na zadnjoj loži nakon kojeg su, kada je splasnuo, vijesti bile - najmanje četiri tjedna stanke.

- Ozlijedio sam zadnju ložu i ne izgleda najbolje. Hematom je prevelik i ne vidi se dobro, ni na magnetu i na uzv, koliko je mišić oštećen. Optimističan i nadam se da ću se oporaviti, ali teško mi je davati neke prognoze jer još nisam obavio prave preglede - kazao je Simon u razgovoru za HRT.

Njegov izostanak bit će groman udarac za našu reprezentaciju, pogotovo ako tu ne bude Bojan Bogdanović koji se s Utom plasirao u polufinale Zapadne konferencije.

Podsjetimo, Hrvatska turnir u Splitu otvara 30. lipnja utakmicom protiv Brazila, a dan poslije čeka ju susret protiv Tunisa. U drugoj skupini su Njemačka, Rusija i Meksiko. Dvije najbolje momčadi iz svake od grupa idu u polufinale gdje će pobjednik skupine A igrati s drugoplasiranom momčadi grupe B te pobjednik skupine B s drugoplasiranom momčadi grupe A.

- Po meni jedan vrlo izjednačen turnir. Mislim da možemo apsolutno sa svakim igrati. Igramo doma, u Splitu, nadam se da će biti i nešto ljudi na tribinama što bi nam sigurno olakšalo. Ne treba razmišljati o nikome, trebamo razmišljati sami o sebi. Sa svima njima se da igrati. Ja sam siguran, ako budemo pravi, da ćemo još jednom preko kvalifikacija dokopati se Olimpijade - kazao je Simon.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • SPALATINO 04.06.2021.

    A da je pozvat Cindriča

  • Telpekeg 04.06.2021.

    Oni koji uđu u NBA mogu zaboraviti repku... NBA klub je biznis i neće dopustiti da neprofitabilni nacionalni ponos zasmeta franšizi...

  • Mateo730 04.06.2021.

    Znači ostajemo bez olipijade 100%, ali kako igramo realno je nismo ni zaslužili.

Komentiraj...
Vidi sve komentare