To je to što me zanima!

Zubčić jedini u drugoj vožnji! Rodeš i Kolega nisu uspjeli, Vidović nije završio utrku

Filip Zubčić je jučer osvojio bodove u slalomu u Chamonixu, a danas će imati novu priliku. Filip je u prvoj vožnji završio na 20. mjestu te izborio drugi lauf, no to nisu uspjela napraviti ostala trojica Hrvata...
Vidi originalni članak

Nakon sjajnih nastupa Filipa Zubčića i Mateja Vidovića u jučerašnjem slalomu, nadali smo da kako će im se u današnjem slalomu pridružiti netko od ostale dvojice naših skijaša, ali nažalost, samo Filip Zubčić je izborio drugu vožnju.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najbolji hrvatski skijaš osvojio je 20. mjesto u prvoj vožnji slaloma u Chamonixu, a zaostao je sekundu i 43 stotinke za Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom koji je nakon dugo vremena odradio sjajan lauf. Imao je Filip nekoliko manjih pogrešaka, na početku staze mu je zapeo štap, ali uspio se izvući i odraditi mirno do kraja.

Prvi poslije Zubčića nastupio je Istok Rodeš koji je kasnio dvije sekunde i dvije stotinke za prvoplasiranim što mu je donijelo 34. mjesto, a Samuel Kolega je uz zaostatak od dvije sekunde i 47 stotinki bio 40.

Matej Vidović nažalost nije uspio na krilima jučerašnjeg 22. mjesta izboriti drugu vožnju, izletio je sa staze.

Drugo mjesto osvojio je Alexis Pinturault koji je kasnio 23 stotinke za Kristoffersenom, a treći je bio Marco Schwarz. Najveće iznenađenje je jako loš nastup jučerašnjeg pobjednika Clementa Noela koji je bio tek 44.!

Druga vožnja je na rasporedu u 12.30, a Filip ima priliku osvojiti nove bodove u slalomu nakon što je u subotu bio 15.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 892 boda, drugi je Schwarz sa 626 bodova, dok treću poziciju drži Švicarac Marco Odermatt sa 607 bodova.

Zubčić je šesti sa 478 bodova, dok se Vidović nalazi na 93. mjestu sa 31 bodom. Samuel Kolega je na 110. mjestu sa 16 bodova, a Istok Rodeš je 130. s osam bodova.

U poretku slalomaša vodi Schwarz sa 549 bodova ispred Norvežanina Sebastiana Fossa-Solevaaga sa 387 bodova i Noela koji na trećem mjestu ima 373 boda.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • StjepanValjak 31.01.2021.

    ukinuti reprezentaciju,služi samo za uhljebljenje

  • JohnnyBravo 31.01.2021.

    Nema vrhunskog skijanja nakon Kostelića.Odličan 65, i solidan 77. nam je vrh...

  • bili__os2 31.01.2021.

    Bit će odlično 19.mjesto, sjajno 28.mjesto, vrlo dobro 35.mjesto i solidno 52.mjesto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare