Obavijesti

Sport

Komentari 15

Zubčić jedini u drugoj vožnji! Rodeš i Kolega nisu uspjeli, Vidović nije završio utrku

Zubčić jedini u drugoj vožnji! Rodeš i Kolega nisu uspjeli, Vidović nije završio utrku

Filip Zubčić je jučer osvojio bodove u slalomu u Chamonixu, a danas će imati novu priliku. Filip je u prvoj vožnji završio na 20. mjestu te izborio drugi lauf, no to nisu uspjela napraviti ostala trojica Hrvata...

Nakon sjajnih nastupa Filipa Zubčića i Mateja Vidovića u jučerašnjem slalomu, nadali smo da kako će im se u današnjem slalomu pridružiti netko od ostale dvojice naših skijaša, ali nažalost, samo Filip Zubčić je izborio drugu vožnju.

Pokretanje videa...

Zubčić nakon drugog srebra u Adelbodenu 00:47

Najbolji hrvatski skijaš osvojio je 20. mjesto u prvoj vožnji slaloma u Chamonixu, a zaostao je sekundu i 43 stotinke za Norvežaninom Henrikom Kristoffersenom koji je nakon dugo vremena odradio sjajan lauf. Imao je Filip nekoliko manjih pogrešaka, na početku staze mu je zapeo štap, ali uspio se izvući i odraditi mirno do kraja.

Prvi poslije Zubčića nastupio je Istok Rodeš koji je kasnio dvije sekunde i dvije stotinke za prvoplasiranim što mu je donijelo 34. mjesto, a Samuel Kolega je uz zaostatak od dvije sekunde i 47 stotinki bio 40.

Matej Vidović nažalost nije uspio na krilima jučerašnjeg 22. mjesta izboriti drugu vožnju, izletio je sa staze.

Alpine Skiing - Men

Drugo mjesto osvojio je Alexis Pinturault koji je kasnio 23 stotinke za Kristoffersenom, a treći je bio Marco Schwarz. Najveće iznenađenje je jako loš nastup jučerašnjeg pobjednika Clementa Noela koji je bio tek 44.!

Druga vožnja je na rasporedu u 12.30, a Filip ima priliku osvojiti nove bodove u slalomu nakon što je u subotu bio 15.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 892 boda, drugi je Schwarz sa 626 bodova, dok treću poziciju drži Švicarac Marco Odermatt sa 607 bodova.

Men

Zubčić je šesti sa 478 bodova, dok se Vidović nalazi na 93. mjestu sa 31 bodom. Samuel Kolega je na 110. mjestu sa 16 bodova, a Istok Rodeš je 130. s osam bodova.

U poretku slalomaša vodi Schwarz sa 549 bodova ispred Norvežanina Sebastiana Fossa-Solevaaga sa 387 bodova i Noela koji na trećem mjestu ima 373 boda.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetski kup, slalom 9:30 , Chamonix
Sortiranje događaja
VIDOVIĆ IZLETIO

I gledat ćemo samo Filipa Zubčića u drugoj vožnji od 12.30. Matej Vidović ipak nije uspio drugu utrku zaredom do druge vožnje, ovaj put je izletio sa staze.

Najbolji hrvatski skijaš je završio na 20. mjestu, Rodeš je bio 34., a Samuel Kolega 38.

NI KOLEGA NIJE USPIO

Pao je Filip Zubčić na 20. poziciju, ali još bolje za njega. Zašto? Skijaši s lošijim plasmanom iz prve vožnje su jučer u drugom laufu iskoristili nešto bolju stazu pa su i došli do boljih rezultata.

Kako su se skijaši spuštali niz stazu, tako je ona bila sve lošija. Za pretpostaviti je da će tako biti i danas, a Filipova aktualna pozicija zbog toga i nije tako loša...

Rodeš nažalost gotovo sigurno neće vidjeti drugu vožnju. Pao je na 31. mjesto. Nakon njega ne nastupio i Samuel Kolega koji je završio 35., a uskoro će se spustiti i Matej Vidović.

RODEŠ 30.

Uf! Šteta. Ziheraški je išao Istok Rodeš, ali to ga je na kraju koštalo te je zaostao čak dvije sekunde i dvije stotinke za prvim Kristoffersenom i zauzeo tek 30. poziciju. Teško će Istok do druge vožnje.

USKORO DOLAZI RODEŠ

Fantastični Kristoffersen je i dalje prvi, a Zubčić je pao na 16. poziciju. Stazom se spustilo 26 skijaša, a uskoro će i naš Istok Rodeš koji ima startni broj 34.

FILIP 12.

Imao je nekoliko manjih pogrešaka, ali Filip može biti zadovoljan nastupom jer ćemo ga vjerojatno gledat i u drugoj vožnji. Završio je 11. sa sekundom i 43 stotinke zaostatka za prvoplasiranim Kristoffersenom.

No odmah ga je preskočio Vinatzer pa je najbolji hrvatski skijaš pao na 12. mjesto.

Komentari 15