To je to što me zanima!

Novi šok za 'killera': Klasniću otkazuje transplantirani bubreg

ZDRAVSTVENI PROBLEMI Ivan je prvo operiran je 25. siječnja 2007. u Bremenu, međutim već dan poslije Klasnićevo tijelo odbacilo je bubreg koji mu je donirala njegova majka Šima
Vidi originalni članak

Tužna vijest stiže nam iz Njemačke. Ivanu Klasniću otkazuje transplantirani bubreg iz operaciju iz siječnja 2007. godine i morat će na novu operaciju, odnosno potreban mu je novi bubreg, piše Osnabrucker Zeitung. Vijest se potom brzo proširila njemačkim medijima.

Operiran je 25. siječnja 2007. u Bremenu, međutim već dan poslije Klasnićevo tijelo odbacilo je bubreg koji mu je donirala njegova majka Šima. Potom je morao na novu operaciju koja je bila 16. ožujka, a donor je bio njegov otac Ivan. Operacija je prošla u najboljem redu pa se Ivan uspješno oporavio.

Prognoze kad je riječ o Klasnićevu povratku na teren poslije prve operacije nisu bile pretjerano optimistične, no kada mu je to ipak pošlo za rukom, postao je pravi heroj. Ipak, kako se poslije pokazalo, to je bilo tek privremeno rješenje...

Kao donatori u obzir ne dolaze članovi obitelji zbog stvorenih antitijela. Stoga, Ivanov brat Josip skroz je shrvan.

- Njemu je gore nego meni. Prihvaćam stvari onakvima kakve jesu, tako sam naučio u životu - rekao je Ivan Nijemcima.

Ako Klasnić ne nađe novog donora, morat će dobiti bubreg preminule osobe na što se u Njemačkoj čeka čak sedam godina. U Hrvatskoj bi ga dobio ranije, no mora biti prijavljen ovdje kako bi ga dobio.

- U Hamburgu sam s obitelji i prijateljima. Teško mi je shvatiti da moram biti registriran samo u jednoj zemlji kako bih mogao dobiti donaciju - rekao je Ivan. 

Do nove transplantacije mora na dijalizu tri puta tjedno.

Pred Ivanom je nova velika bitka koju bi borac poput njega trebao ponovo dobiti.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • kokaza10 27.09.2016.

    Jadan čovjek, stvarno nema sreće.

  • 779danai4ure 27.09.2016.

    neznam kako to ide i tko je sve pogodan za donora ,al sad bez šale, ako triba ja ću mu dat bubrig !!

  • BrunoŽeruk 27.09.2016.

    Ima love tako da ima velike sanse za novi bubreg.

Komentiraj...
Vidi sve komentare