To je to što me zanima!

Novi sudar na Tour de Franceu: Australca su prevezli u bolnicu!

Nedjeljna, deveta etapa najpoznatije svjetske biciklistične utrke Tour de France bila je kobna za Richieja Portea i Gerainta Thomasa, koji su doživjeli vrlo teške i bolne padove
Vidi originalni članak

Richie Porte (32) nova je žrtva na Tour de Franceu. No, za razliku od Marka Cavendisha, kojega je s bicikla oborio Peter Sagan udarivši ga laktom u glavu u završnici četvrte etape prestižne utrke u utorak, Australac je sam izgubio kontrolu nad biciklom.

Ipak, teško je reći da je išta bolje prošao.

Naime, vozač momčadi BMC Racing Team izletio je s ceste prilikom spuštanja Mont du Chatom pri brzini od 70 kilometara na sat tijekom devete etape utrke vožene u nedjelju. Pao je s bicikla, nastavio kliziti po asfaltu i udario o stijenu s druge strane. Da stvar bude gora, na njega je potom naletio Irac Dan Martin (Quick-Step Floors).

Lijčenici su dugo pružali pomoć unesrećenom Porteu prije nego što je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu. Martin je nastavio utrku, no zasigurno će osjećati posljedice sudara. U istoj je etapi, nešto ranije, nastradao i Britanac Geraint Thomas (Team Sky) koji je prilikom pada s bicikla slomio ključnu kost i za njega je Tour završen.

Pobjedu je u nedjeljnoj etapi voženoj od Nantue do Chambéryja (181 km) odnio Kolumbijac Rigoberto Urán (Cannondale Drapac Professional Cycling Team), i to u fotofinišu ispred Francuza Warrena Barguila (Team Sunweb). U ukupnom poretku u vodstvu je Christopher Froome (Team Sky) ispred Fabija Arua (Astana Pro Team, +0,18) i Romaina Bardeta (AG24 La Mondiale, +0,51).

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Blue Moon has risen 09.07.2017.

    Froome i Sky lagano do naslova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare