To je to što me zanima!

I to smo 'dočekali': Njemačka i Poljska prvi odigrali bez golova

Bila je ovo jedna od najnesadržajnijih utakmica francuskog Eura, tako da je bod svakoj ekipi premija. Uostalom, izbor igrača utakmice dovoljno toga otkriva
Vidi originalni članak

Imamo i prvu 'nulu' na Euru. Nju su nam omogućili Njemačka i Poljska u susretu skupine C odigranom u Saint-Denisu.

Stade de France bio je podloga utakmici gdje niti jedna ekipa nije htjela previše riskirati i srljati, budući da su u prvom kolu došli do pobjeda.  

Samim time, ovim bodom došli su na korak do prolaska u narednu fazu natjecanja, no još ih očekuje posao u trećem kolu koji će odrediti pobjednika grupe.

Nijemcima nedostaje Miro Klose

Joachim Low je ponovo izveo prvih 11 bez klasičnog napadača, u napadu je igrao Mario Gotze kao 'lažna devetka' i Nijemci su pokušavali kombinatorikom kroz sredinu probiti poljske 'barikade'.

U trećoj minuti baš je Mario Gotze pucao glavom nakon centaršuta Juliana Draxlera, no to je otišlo preko gola. Svi su se odmah sjetili velikog Miroslava Klosea, odnosno njegovih napadačkih sposobnosti u sličnim situacijama. 

Poljaci su ostavili kvalitetan dojam već nakon prvog poluvremena. Nisu se plašili iznositi loptu, pa čak i napasti Nijemce kad bi im se otvorila prilika za to. 

Naravno, 'elf' je dominirao u posjedu (69%), no čim bi došli u posljednju trećinu terena, nisu mogli probiti dobro postavljene Poljake.

Milik promašio senzaciju

U prvoj minuti drugog poluvremena, Nawalkini izabranici mogli su doći u vodstvo. S desne strane probio se agilni Kamil Grosicki, ubacio loptu u sredinu peterca Manuela Neuera gdje se našao Arkadiusz Milik. 

Nažalost po sve Poljake, glavom je promašio nemoguće. Bila je to fantastična šansa za šokiranje svjetskih prvaka.

U 68. minuti ponovo je isti igrač imao dobru šansu, ponovo ga je poslužio Grosicki i on je ponovo loše reagirao. Iako je sveukupno odigrao dobro u polju, u završnici je bio katastrofalan.

Dosada: Tri udarca u okvir gola na cijeloj utakmici

Od Nijemaca nismo vidjeli puno, imali su tek tri udarca u okvir gola Fabianskog i to je bilo sve što se tiče opasnosti. Bila je ovo jedna od najnesadržajnijih utakmica francuskog Eura, tako da je bod svakoj ekipi premija.

Uostalom, sam izbor igrača utakmice od strane Uefe precizno iscrtava kakvu smo dosadnu utakmicu pratili na Stade de Franceu.

Löw održao obećanje

U live prijenosu utakmice, pratili smo ponašanje Joachima Lowa, njemačkog izbornika. Održao je obećanje, večeras nije 'istraživao' po vlastitom tijelu. Barem ukoliko je vjerovati kamermanima.

Igrač utakmice: Jerome Boateng

Njemački stoper imao je nekoliko sjajnih startova u obrani, prvenstveno ispred svog klupskog kolege, Roberta Lewandowskog. 

SKUPINA C

Njemačka - Poljska 0-0

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 38

  • volimpršut 17.06.2016.

    Nula od Njemačke!

  • SDP-ov fan 17.06.2016.

    Haahahhahahaaha priča Beusan o Cahilovom offside-u i kaže napadač Engleske je bio u nedozvoljenoj poziciji, nakon toga Šapit kaže Cahil, a Beusan kaže je. Hahahahahahaaa idol :) :)

  • 17.06.2016.

    Kakav komentator takva i utakmica...

Komentiraj...
Vidi sve komentare