To je to što me zanima!

Ruše rekorde: Dinamo dovodi blizance Funes Mori iz Rivera?

Argentinski mediji javljaju kako se Dinamo zainteresirao za braću blizance iz River Platea, Rogelija i Rodriga Funes Morija. Rogelio je napadač, a Rodrigo stoper...
Vidi originalni članak

Prema pisanju argentinskih medija Dinamo se zainteresirao za braću blizance Rogelija i Ramira Funes Morija (22). Blizanci igraju za slavni River Plate i prema izvještajima iz Argentine ne bi imali ništa protiv odlaska u Zagreb.

Pogotovo se to odnosi na napadača Rogelija koji ne želi produljiti ugovor s Riverom i po svaku cijenu želi otići u Europu. Rogelijo prema Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, a prošle sezone bio je standardan u momčadi Rivera. Nastupio je 32 puta te zabio sedam golova u sezoni 2012/13. Visok je 185 cm, dešnjak te vrlo dobar u igri glavom. Nastupao je za U-17 i U-20 reprezentaciju, a u biografiji ima i jedan nastup za A reprezentaciju Argentine protiv Brazila prošle godine.

S druge strane Ramiro je stoper, nešto manje poznat i uspješan od brata, no prema viđenom do sada Dinamu više treba pouzdani centralni branič nego napadač. Na Transfermarktu vrijedi 1,5 milijun eura. Dinamo bi navodno za Rogelija bio spreman iskrcati oko 3 milijuna eura za 50% ugovora što je u ovom trenutku teško povjerovati jer bi to bio rekordan transfer 'modrih'. A i samo prisjećanje na razvoj situacije s Pablom Miglioreom ne ostavlja pozitivan dojam na poslovanje s Argentincima.

Obojica su zbog odbijanja novog ugovora s Riverom kažnjeni te u predsezoni ne treniraju s ostatkom momčadi, no prema izvještajima iz Argentine Ramiro bi uskoro mogao potpisati novi ugovor, dok se Rogelio ne misli više zadržavati u domovini. Odluči li se Dinamo doista na dovođenje Riverove 'devetke', u pregovorima bi moglo biti zavrzlama s obzirom da nad njim klub ima 80% vlasništva, a obitelj 20%. Mediji u Argentini dodaju i kako je Dinamo već poslao službenu ponudu za braću.

Idi na 24sata

Komentari 129

  • Roby Grunf 27.07.2013.

    znači ako je argentinac, neki igrač-dinamo ga ne treba dovodit jer je pablo m. "el loco" imao nostalgiju prema obitelji i domovini. to nema nikakve veze. ibanez je u dinamu godinama.,argentinac je i nikad nisam vidio natpise da "kuka" za argentinom.

  • lennox 27.07.2013.

    Kadeti i juniori Dinama su među najboljima na svijetu i stoje bok uz bok sa svim velikim skolama nogometa, a Maminjo pokusava izmislit igrace negdje u argentini. Tu nesto opasno smrdi

  • iMac 27.07.2013.

    koji kompleksi, boli me kur.. za Dinamo, vi ste opterećeni Hajdukom i svršavate gadeći nas

Komentiraj...
Vidi sve komentare