To je to što me zanima!

Novi trening za 'barakude' u Rotterdamu: Razbili domaćine

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 25-8 u drugom kolu olimpijskih kvalifikacija u Rotterdamu. U utorak je očekuje Francuska, koja je iznenadila Nijemce
Vidi originalni članak

Nakon zagrijavanja protiv Rumunja (10), Hrvatska je na vaterpolskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju još malo dodala gas protiv Nizozemske u drugom kolu u Rotterdamu pobijedivši čak 25-8.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvo kolo pozivalo je na oprez jer je domaćin pobijedio favoriziranu Njemačku 11-10, ali protiv raspoloženih "barakuda" raspao se već u prvoj četvrtini koju su naši dobili 7-1. Do poluvremena je Hrvatska imala +9, a u nastavku to podigla na dvoznamenkastu prednost i zabila respektabilan broj golova.

Luka Bukić bio je naš najefikasniji igrač sa šest golova, Maro Joković dodao je četiri, Loren Fatović i Lovre Miloš po tri. Kod Nizozemaca po dva su zabili Guus van Ijperen i Thomas Lucas.

- Današnja utakmica s Nizozemcima je bila dobar test što se tiče kriterija suđenja koji je odlazio na stranu domaćina. Bitno je da nismo gubili glavu već da smo se igrali našu igru i držali se svega što smo dogovorili prije ulaska u bazen. Kvaliteta je bila na našoj strani i nismo imali većih problema. Slijede nam Francuzi koje smo nedavno pobijedili u Debrecenu, no nema mjesta opuštanju. Ovaj turnir je apostrofiran kao najvažniji u ovom dijelu sezone te gledamo na Francuze kao na respektabilnog protivnika za kojega ćemo se također ozbiljno pripremiti, kao i za sve utakmice. Ako zadržimo ovaj nivo prisebnosti i igre, posebice u obrambenom dijelu, mislim da ne bi trebali imati većih problema - rekao je Maro Joković.

Prije nokaut faze za vikend, koju svi iščekuju jer nam plasman među tri najbolja donosi olimpijsku vizu, Hrvatsku čekaju još utakmice protiv Francuske, Rusije i Njemačke. Ritam je ubitačan, igra se dan za danom, no ni Francuzi ne bi trebali našima stvoriti bilo kakve probleme. I oni su pobijedili Nijemce (13-12), a na startu izgubili od Rusije 13-12.

- Francuska je reprezentacija koja zaslužuje poštovanje. U njihovom sastavu nalazi se nekolicina dobrih igrača, mojih suigrača iz Marseillea. Međutim ne bi rekao da je to reprezentacija našeg ranga. Ipak, svakako se za njih treba ozbiljno pripremiti i koncentrirano uči u utakmicu te odigrati jako od početka do kraja. Mislim da bi sve osim naše pobjede bilo iznenađenje - kaže Ante Vukičević.

Hrvatska i Francuska igrat će u utorak u kasnijem terminu, od 20.30, a u četvrtfinale prolaze po četiri najbolje reprezentacije iz svake skupine. Iz druge skupine u četvrtfinalu bi nas mogao čekati netko iz trolista Kanada - Gruzija - Brazil.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare