To je to što me zanima!

Novi Zizou: Solari ima najbolji start u Real M. u 60 godina!

Santiago Solari je obožavan u Madridu. Igračka legenda španjolskog velikana podigla je momčad i u prve tri utakmice ima tri slavlja i igra izvrsno. Solari nije ni slutio da će se upisati u povijest od 1957.
Vidi originalni članak

Čini se da je argentinski trener Santiago Solari serum za sve Realove probleme. Tako barem govore prve tri utakmice na klupi Reala u kojima je 'kraljevski klub' s njim na klupi tri puta pobijedio te postigao čak 11 golova, a nije primio niti jedan.

Najbolji je to start nekog trenera Real Madrida još od daleke 1957. i trenera Luisa Carniglie koji je nakon prve tri utakmice imao učinak jednak Solarijevom.

U igru Reala je u ove tri utakmice uveo brojne novitete i promjene. Oživio je neke igrače koji su sezonu počeli loše, Karim Benzema i Toni Kroos ponovno igraju s osmijehom na licu, a Solari se trudi podići i Luku Modrića koji nakon SP-a u Rusiji još nije pronašao pravu formu.

Mnogi povlače paralele između njega i Francuza Zinedinea Zidanea jer su obojica igračke legende Reala, te su obojica preuzeli klub nakon prvotnog skupljanja trenerskog iskustva u Castilli, drugoj momčadi madridskog kluba. Florentino Perez je prvotno zamislio da Santiago Solari bude privremeno rješenje za probleme u klubu, ali mu sada šanse rapidno rastu da bude zaposlen na duže vrijeme kao trener prve momčadi.

Solari je na gol instalirao Thibauta Courtoisa koji je na početku sezone bio rezerva Keyloru Navasu. Počeo je davati šansu mladićima koji su gladni i željni uspjeha poput brazilskog supertalenta Viniciusa Juniora koji je protiv češke Viktorije Plzen postao treći najmlađi igrač u povijesti Reala koji je debitirao u tom natjecanju.

Vinicius je šansu koju mu je ukazao Solari objeručke prihvatio te je protiv Valladolida u ligi zabio, a u Ligi prvaka u svom debiju asistirao u 5-0 razbijanju češkog prvaka.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • arow 09.11.2018.

    Polako nije jos odradio niti dva-tri treninga

  • izzypop 08.11.2018.

    Solari ima potrošenu momčad,a Realova čifutska politika neovođenja igrača dolazi na naplatu.A Hazard im se nudio.Puno ozljeda.Var ih svaku utakmicu kazni-došli na naplatu oni silni ronaldovi penali.Luka ili nemože više ili se čuva za neki transfer.I Bajern je u sličnoj situaciji.Igrači preko 30 su potrošeni.

  • 08.11.2018.

    a recept je tako jednostavan: posjedneš Modrića na klupu i imaš rezultat

Komentiraj...
Vidi sve komentare