To je to što me zanima!

Novinari napali španjolskog reprezentativca: Zašto govoriš domaća momčad, a ne Kosovo?

Iako se politika ne bi trebala miješati u nogomet, odavno je jasno da to i nije baš tak. Španjolska ne priznaje Kosovo kao državu zato što u 'svom dvorištu' imaju sličnu situaciju s Katalonijom
Vidi originalni članak

Da susret između Kosova i Španjolske ne može proći bez skandala, uvjerili smo se već ranije ove godine kada su Kosovari gostovali u Sevilli. Naime, tada su tamošnji mediji nazvali Kosovo "teritorijem" te ga na nacionalnoj televiziji napisali malim slovom, a prijetili su Španjolci da im neće izvjesiti zastavu i intonirati himnu. Ove dvije reprezentacije danas će se ponovno susresti, ovog puta u Prištini.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako se politika ne bi trebala miješati u nogomet, odavno je jasno da to i nije baš tak. Španjolska ne priznaje Kosovo kao državu. Ne zato što imaju bratski odnos sa Srbima, već zato što u 'svom dvorištu' imaju sličnu situaciju (s Katalonijom) pa je jasno zašto se tako odnose prema državi koja je 2008. proglasila neovisnost.

NAKON STRAŠNE NESREĆE Kosovo se zahvaljuje, na ekranu prikazivali 'Hvala Hrvatska'

Podsjetimo, u Španjolskoj su novinari odbijali izgovoriti "Kosovo" što je razljutilo švicarskog stratega na kosovskoj klupi, Bernarda Challandesa. Španjolska je tada kod kuće slavila s 3-1. Kosovare je načeo Dani Olmo, povisio je Ferran Torres, smanjio je Halimi, a konačni rezultat postavio je Moreno.

Španjolci su sada ponovno odbijali izgovoriti ime te države, no ne novinari, već nogometaši! Naime, nogometaš PSG-a na posudbi u Sportingu iz Lisabona, Pablo Sarabia nekoliko je puta svoje današnje protivnike oslovio s "domaća momčad" što je razljutilo domaće predstavnike medija.

- Zašto ne kažeš Kosovo, zašto govoriš domaća momčad - upitao ga je novinar na što je Španjolac kratko odgovorio:

- Ne razumijem pitanje.

Novinar je ubrzo ponovio pitanje, ali je naglasio da se pitanje odnosi i na glasnogovornika španjolske reprezentacije koji je uzvratio da se njemu ne mogu postavljati pitanja, već samo nogometašima, čime je prekinuo neugodnu situaciju pa je presica nastavljena.

SLAVLJE U GRUZIJI Kosovo je autogolom došlo do prve pobjede u kvalifikacijama

Idi na 24sata

Komentari 51

  • gif1 08.09.2021.

    Kosovo🇽🇰Republika i amen to ni Bog ni vrag ne može promijeniti.,pa to je svakome jasno u dubini duše,ali neće priznati

  • 08.09.2021.

    Nakon što je Milošević poslao svoju vojsku na Kosovo da protjera Albance, Nato savez mu je dao po njuški i prisilio ga da povuče vojsku sa kosova! Od tada nitko više ne može prisiliti kosovare da sa srbima žive u istoj državi, i to bi španjolcima valjda trebalo biti jasno da se silom ništa ne može postići.

  • Freankye 08.09.2021.

    Ako može bit Vatikan država koja je manja od mog parkirališta, zašto nebi bilo i Kosovo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare