To je to što me zanima!

Novo nogometno natjecanje: Italija - Argentina u 'Finalissimi'

Za tu utakmicu nije dodijeljen naziv mjesta održavanja, kao ni naziv natjecanja, ali izvor je rekao Reutersu da je dvoboj dobio radni naziv 'Finalissima'
Vidi originalni članak

Italija i Argentina odigrat će utakmicu u lipnju 2022. Conmebol (najviše nogometno tijelo u Južnoj Americi) je postigao dogovor s Uefom oko utakmice u kojoj će se suprotstaviti europski prvak i pobjednik Copa Americe. Datum i mjesto odigravanja utakmice bit će naknadno određeni.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

GRCI ŠOKIRALI ŠVEĐANE Talijani uz 'petardu' do novog rekorda! Kiks Engleza u Varšavi

"Sporazum koji su postigle dvije organizacije trenutno pokriva tri izdanja ove utakmice između kontinentalnih prvaka", navodi se u priopćenju Uefe.

Za tu utakmicu nije dodijeljen naziv mjesta održavanja, kao ni naziv natjecanja, ali izvor je rekao Reutersu da je dvoboj dobio radni naziv 'Finalissima'.

Podsjetimo, Argentina je 10. srpnja srušila Brazil u finalu Cope i osvojila ju 15. put, prvu nakon 1993. i prvu u eri Lea Messija. Talijani su dan kasnije osvojili Euro svladavši u finalu Engleze nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Italija i Argentina dosad su odigrali 15 međusobnih utakmica, od toga deset prijateljskih. Posljednju službenu utakmicu odigrali su 1990. u polufinalu Svjetskog prvenstva kojemu je Italija bila domaćin, no Argentinci su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli u finale gdje ih je porazila Zapadna Njemačka.

VIDEO: SPURSI TRENIRAJU Trojac od 100 milijuna eura na travnjaku Župe Dubrovačke: Ovdje se osjećaju kao kod kuće

Donnarumma, Chiellini, Insigne, Chiesa na Di Mariju, Dybalu, Paredesa, Messija... Mancini protiv Scalonija. Spektakl je zagarantiran u lipnju sljedeće godine!

Idi na 24sata

Komentari 7

  • lamaprd8 28.09.2021.

    Kako to kad se cirkus od cope igra svaku godinu skoro.

  • komentator Luka 28.09.2021.

    nek onda igraju turnir pobjednici svih kontinenata

  • Komentar n°1 28.09.2021.

    ko tu koga? čemu sad to, jel zbog one najave da će SP biti svake 2.g., a uefa odmah najavila bojkot ili?

Komentiraj...
Vidi sve komentare