To je to što me zanima!

Novo pojačanje Medvjeda: Dolazi im trener iz NHL-a!

Hokejaši Medveščaka nakon igračkih pojačanja dobili su i veliko pojačanje na klupi. Novi trener Medvjeda je iskusni Amerikanac Ted Sator (60)
Vidi originalni članak

Dobili smo trenera sa strašno puno iskustva, to je velika stvar. Htjeli smo napraviti pozitivan šok u momčadi i mislim da ćemo to uspjeti napraviti s čovjekom koji ima stotine utakmica u NHL-u, rekao je sportski direktor Medveščaka Drago Ljubić nakon što su se “medvjedi” odlučili na smjenu Kanađanina Enia Sacillota.
Novo ime je Ted Sator (60), koji je prošle sezone vodio Albu Volan, a trenutačno je izbornik mađarske reprezentacije.
- Ne možemo promijeniti 15 igrača, pa smo se odlučili na smjenu trenera. Cilj ove sezone je doigravanje, a s ovakvim trenerom na klupi to bismo i morali ostvariti - rekao je Ljubić.
Ted Sator je četiri godine proveo kao glavni trener momčadi NY Rangersa i Buffala te čak tri puta s njima ušao u doigravanje NHL-a.
- Sator uživa veliki ugled u svjetskim hokejaškim krugovima i nepotrebno je naglašavati o kakvom se stručnjaku radi - kaže Ljubić.
Osim što Ted Sator ima bogatiji životopis od Enia Sacillota, ipak bolje poznaje konkurenciju u EBEL ligi.

POMOGAO AMERIKANCIMA U OSVAJANJU BRONCE
Ted Sator vodio je New York Rangerse od 1985. do 1987. godine, a Buffalo Sabrese od 1987. do 1989. godine. Bio je pomoćni trener u Bostonu i St. Louisu, te pomoćnik u američkoj reprezentaciji, koja je na SP-u 1996. godine osvojila brončanu medalju. Sloveniju je 2007. godine uveo u elitnu svjetsku diviziju.

DOBIO JE 115 NHL UTAKMICA
U osamdesetim godinama, Ted Sator bio je na klupi New York Rangersa i Buffalo Sabresa te ostvario čak 115 pobjeda i 117 poraza.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vedran_zgb 24.11.2009.

    mislim da je ovo prva, tj jedina glupost koju su napravili dosad ( barem javna )...stvarno ne znam sta im to treba...sad je pitanje da mozda nije sacillota dobio neku bolju ponudu i on njih odpilio al to ne zele javno...sve je moguce...

  • JAX 24.11.2009.

    pa nije dosadasnji trener bio tako los imao je solidne rezulatate, drzi mjesto za play off i rekao je da ce do bozica momcad izlegati posve uigrano meni se cini da su medvjedi preuzeli praksu nasih klubova kad trener leti nakon nekoliko losih rezultata

  • ddino 24.11.2009.

    najs

Komentiraj...
Vidi sve komentare