To je to što me zanima!

Oba mogu u Ligu prvaka: Uefa razveselila Leipzig i Salzburg

UEFA je zaključila kako Red Bull "nema kontrolni paket vlasništva, a niti većinski utjecaj" u oba kluba. Tako će njemački Leipzig izravno u Ligu prvaka, dok će austrijski Salzburg u kvalifikacije
Vidi originalni članak

Njemački doprvak RB Leipzig i austrijski prvak Salzburg ipak će moći nastupati u Ligi prvaka nakon što je UEFA u utorak zaključila kako austrijska korporacija Red Bull nema financijsku kontrolu nad oba kluba.

Leipzig je u prvoj bundesligaškoj sezoni senzacionalno izborio Ligu prvaka, ali je strahovao zbog Uefinih pravila koja klubovima istih vlasnika ne dopušta sudjelovanje u istom natjecanju. Kako je sjedište Red Bulla u Austriji, bez Lige prvaka je mogao ostati RB Leipzig. UEFA je ipak zaključila kako Red Bull "nema kontrolni paket vlasništva, a niti većinski utjecaj" u oba kluba.

Red Bull je postao vlasnikom Austrije Salzburg 2005. godine, a 2009. godine je kupio SSV Markranstaedt, koji je nazvan RB Leipzig. Nakon restrukturiranja austrijskog kluba, koji se više ne zove RB Salzburg, Red Bull je tek mali sponzor tog kluba. 

Salzburg će morati igrati kvalifikacije, dok će Leipzig izravno u skupinu Lige prvaka. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • rođo101 20.06.2017.

    RB lajpcig uopće i nije red bul,službeno ime kluba je rzane bal lajpcig,a skraćenica mu se koristi RB lajpcig i ptice na grani znaju da iza njega stoji red bul,ali službeno je razen bal

  • kamen1983 20.06.2017.

    Koga briga za naciste

  • da124 20.06.2017.

    Idemo sad komentatori s juga, Mamić je kriv

Komentiraj...
Vidi sve komentare