To je to što me zanima!

Obilježena peta godišnjica smrti legendarnog 'Rođe'

Misom zadušnicom u Župi Svetog Križa u Sigetu obilježena je peta godišnjica smrti osnivača i vlasnika Hrvatskog Dragovoljca Stjepana Spajića
Vidi originalni članak

Prošlo je pet godina od neočekivane smrti prvog predsjednika Hrvatskog Dragovoljca karizmatičnog Stjepana Spajića. Članovi obitelji i čelništvo kluba na čelu s predsjednikom Ivicom Perkovićem odalo je počast u prostorijama kluba prerano preminulom Spajiću. Nakon paljenja svijeća održana je misa
zadušnica u Župi Svetog Križa u Sigetu kojoj su prisustvovali članovi Spajićeve obitelji. Osnivač i vlasnik nogometnog kluba Hrvatski Dragovoljac kontroverzni Stjepan Spajić iznenadno je preminuo je 21. kolovoza 2004. u 53. godini zbog zatajenja srca.
Stjepan Spajić rođen je 7. travnja 1952. godine u mjestu Divoševci blizu Slavonskog Broda. Bio je sudionik Domovinskog rata i djelatnik Hrvatske vojske. 1994. osniva Hrvatski Dragovoljac čiji je predsjednik ostao do smrti. Svojim iskrenim i humornim ispadima veselio je javnost  koja je u njemu vidjela pravo osvježenje na turobnoj hrvatskoj nogometnoj sceni. Popularni 'Rođo' svojim je britkim komentarima sirovo opisivao katastrofalno stanje hrvatske nogometne lige  afere oko namještanja utakmica. Sam Spajić bio je protagonist u namještanju utakmice kada je 2002. osuđen za podmićivanje suca. Ivanu Katuš dao je 10 tisuća maraka za suđenje na utakmici Slaven Belupo - Hrvatski Dragovoljac u kojem je njegov klub izgubio 2-1. Nakon toga uslijedila je jedna od njegovih najlegendarnijih izjava.
- Katuši sam dao 10 tisuća maraka da sudi pošteno, a ne za nas!

Idi na 24sata

Komentari 11

  • slavonac 91 22.08.2009.

    ja nemogu vjerovat da je već prošlo 5 godina,samo kad ga se sjetim...rođo legendo,kad se sjetim kad je gostovao kod petra vlahova u emisijji i kad su o pederima pričali ovaj poludio ;)

  • JAX 22.08.2009.

    siguran sam da bi danas imao stosta na svoj svojstven nacin govoriti o nasem nogometu

  • crobinho 22.08.2009.

    Bio si najbolji domaćin a isto tako i legendarni gost gdje god bi došao!! Nadam se da ti gore u Raju ne nedostaje janjetine i vina!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare