To je to što me zanima!

Obitelj Žižić na okupu: Andrija se vraća u momčad Cibone...

Ante Žižić (18) prvi je centar Cibone, a brat Andrija (35) bit će mu pričuva. Andrija je nakon raskida s Piacenzom često bio na utakmicama Cibone i bodrio svog brata
Vidi originalni članak

Otkako su se Dražen i Aco Petrović rastali kao suigrači 1987. godine, Marko i Ivan Tomas bili su jedina braća u prvoj momčadi Cibone.

Iduće sezone zajedno će igrati Ante i Andrija Žižić. Ante se prošle sezone nametnuo kao apsolutno prvi centar “vukova”, a o povratku njegova 17 godina starijeg brata pod Toranj kalkuliralo se još od proljeća. 

Andrija je tada raskinuo s talijanskom Piacenzom, nakon čega nije tražio novi klub, nego je živio u Zagrebu, bio potpora Anti i dolazio na Cibonine utakmice.

- Mi smo s obitelji Žižić u odličnim odnosima, verbalno smo se dogovorili, a ugovor ćemo potpisati nakon što se momčad okupi na pripremama 10. kolovoza. Interes je bio obostran, a želja nam je da Andrija ostane u klubu i nakon igračke karijere - objasnio je Aco Petrović, direktor Cibone.

Pod koševima ne treba zaboraviti na Ivicu Zubca, koji će vršnjaku Anti biti prva pričuva.

- Andrija će biti u statusu trećeg centra, uskakati kad god ‘zaškripi’. Naravno, želimo da Ante i Zubac budu zdravi, a Andrija će biti najkvalitetniji mogući ‘osigurač’ - kaže Aco.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • baranda 05.08.2015.

    perxxx , sa izvinjenjem al ti si konj , pa ko tu kome zatvara vrata , jel se jasno i glasno reklo da će bit treći centar ove sezone , prema tome on će kao mentor ispravljat greške dečkima i igrat možda 5-10 min po tekmi kada zafali snage.Di ćeš bolje aj mi ti to reci.

  • baranda 05.08.2015.

    Sjajan posao Ace Petrovića , imamo centre za prste polizat , očekujem da već ove sezone postanu dominantni u ABA ligi , razvijaju se fenomenalno.Ovaj će kao mentor još dodatno ubrzati njihovo sazrijevanje.Bravo Cibona.

  • Urk395 04.08.2015.

    Centri Cedevite i Zvezde će ih napuniti. Pogotovo Sofoklis Skorcanitis. Slabo je to ako Cibona želi u prva 4 mesta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare