To je to što me zanima!

Od Engleske pa do danas, Bilić je najmirniji izbornik

Uoči prvih utakmica na velikim natjecanjima ranije se pričalo o ozljedama, premijama, dnevnicama. Nitko nije imao mir kao Slaven Bilić ove godine
Vidi originalni članak

Ovi dečki mogu biti prvaci Europe, rekao je tada, prije 12 godina Ćiro Blažević. Uoči prve utakmice na velikim natjecanjima, protiv Turaka na Euru 1996., Ćiro je bio u formi. Ostao je bez Bokšića, ali kao i cijela nacija najavljivao je pobjedu protiv tada ne tako snažne Turske. Dobili smo 1-0 golom Vlaovića u zadnjim minutama. Ćiro je te godine započeo “mind game” i sve do SP-a u Njemačkoj uvod u veliko natjecanje bio je sličan.
Uvijek su se izmjenjivale ozljede sa sitnim i većim aferama, svađa izbornika s medijima i izjave poput “koga ćemo pobijediti ako nećemo Švicarsku”. Ćiro je i 1998. ostao bez Bokšića, Otto Barić 2004. bez Pletikose. Mirko Jozić borio se s kritikama zbog loše igre, a samo nekoliko dana prije odlaska u Japan na SP igrači su se pobunili zbog premalih dnevnica, čak i zaprijetili štrajkom!
Cico je prije SP-a u Njemačkoj borio se s hladnoćom jer igrači nisu imali adekvatna odijela, a također se pričalo o premijama.
Slaven Bilić zasad je izbornik s najvećim mirom. Afera oko ugovora i Eduardova ozljeda ipak su događaji iz prošlosti, u tjednu prije susreta nema nikakvih potresa. Nema ozljeda, premije su odavno dogovorene, sastav se zna. I najveća “bomba” podsjeća na ono lagano Ćirino paljenje vatre:
- Ova momčad sigurno može na vrh Europe baš kao i sve druge na Euru - podsjetio je malo na Ćiru Slaven Bilić.

VLAOVIĆ UMJESTO BOKŠIĆA, VELIKA NAPETOST U KAMPU
Ovakve momčadi nema nigdje na svijetu, vidjet ćete, najjači smo, hrabrio je uoči Europskog prvenstva u Engleskoj Ćiro Blažević igrače, a većina hrvatskih navijača ipak je to uzimala kao Ćirinu šalu. No stvari su ipak polako dostizale razinu euforije.
Bokšića je zamijenio Vlaović i zabio prvi gol za Hrvatsku na velikim natjecanjima. Igrači su izbacivali novinare iz autobusa, napetost je bila iznimno velika.

ĆIRO POTJERAO "CVITU" I ODLUČIO SE ZA LADIĆA
Bokšićeva ozljeda šokirala je Ćiru, a s priprema za SP u Francuskoj potjerao je Cvitanovića zbog - flegmatičnosti.
- On nema šansu, pogriješio je i nema oprosta - pumpao je Ćiro atmosferu. Vodila se i velika polemika tko će braniti, Ladić ili Mrmić. Na kraju je “pobijedio” Ladić i bio naš ponajbolji igrač.

JOZIĆ POGRIJEŠIO TAKTIKU I SVAĐAO SE S ĆIROM
Nemojte ovu generaciju uspoređivati s onom brončanom, oni su bili nešto posebno, stalno je ponavljao Mirko Jozić, koji je na SP u Japan i Koreju otišao obraniti broncu. Posvađao se tamo s Ćirom, koji je bio komentator za novine.
- Meksiko moramo pobijediti, bolji smo - najavljivao je Jozić, no, po mnogima, pogriješio je s taktikom i izgubili smo.

VELIKA VRUĆINA I VELIKA BARIĆEVA NEODLUČNOST
Ovo nije utakmica moje karijere, hvalio se Otto Barić prije susreta sa Švicarcima na Euru 2004.
- Možda ipak jest - rekao je drugi dan. Igrači su se žalili na loše uvjete i veliku vrućinu. Do zadnjega trena Barić nije odlučio hoće li umjesto ozlijeđenog Pletikose braniti Butina ili Didulica, hoće li igrati Olić ili Rapaić. Sve je to utjecalo na 0-0 na startu...

TUDOR KASNIO, A IGRAČI POVRAĆALI ZBOG NERVOZE
Uoči SP-a u Njemačkoj atmosfera u momčadi nije bila baš najbolja. Igrači su se žalili na previše prijateljskih utakmica, a Tudor je kasnio na prijateljsku utakmicu u Fuldi. Niko Kovač i stariji igrači “lomili” su HNS zbog premija. Uza sve to kamp je napala i trbušna vitoza, igrači su povraćali...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare