To je to što me zanima!

Čilić je preko Bautiste obranio titulu: Vratit ću se po 'hat-trick'

ČETRNAESTI NASLOV Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u finalu ATP-turnira iz serije 250 u Moskvi bio je bolji od Španjolca Roberta Bautiste Aguta (23.) 6-4, 6-4
Vidi originalni članak

Nakon osvajanja US Opena Marin Čilić pronašao je omiljeni turnir, ali i omiljenog suparnika. Od slavlja na Flushing Meadowsu naš najbolji tenisač osvojio je dva turnira, oba u Moskvi, a suparnik mu je u oba navrata bio isti, Roberto Bautista Agut.

Kad bi mu Španjolac bio suparnik u finalima, Čilić bi se naosvajao naslova. Pobijedio je Bautistu prošle godine na Kremlin Cupu, a pobijedio ga je i danas. Ponovio se čak i rezultat, bilo je 6-4, 6-4. Čiliću je to prvi naslov ove sezone i 14. ukupno u karijeri.

- Možda se prvih četiri ili pet gemova nisam osjećao tako samopouzdano, ali onda je počelo ići nabolje. Drago mi je što se i rezultat ponovio - rekao je Čilić nakon što je podigao trofej.

Marin je ove sezone igrao pet polufinala, no uvijek je ostao kratak. U Moskvi je bio prvi nositelj te je i napravio što se od njega očekivalo.

U prvom setu Marin se mučio, odmah na početku je spašavao dvije break-lopte. Postotak prvog servisa bio mu je ispod 50 posto, no i takav je za Bautistu bio prejak. Marin je imao jednu priliku za break koju je iskoristio, a isti scenarij se ponovio u drugom setu. Čilić je svoju break-šansu prigrlio, a Bautista je svoje dvije propustio.

- Vratit ću se i sljedeće godine, naravno. Jedan od ciljeva sljedeće sezone mi je uhvatiti hat-trick trofeja, bio bi to prekrasan doseg. To još nisam uspio u svojoj karijeri.

Čilić će od ponedjeljka biti 11. tenisač svijeta u utrci za završni turnir u Londonu, no kako je David Ferrer obranio naslov u Beču, više ne može uhvatiti jedno od dva preostala mjesta u borbi za najboljih osam na kraju sezone.

ATP Moskva, finale:

  • Marin Čilić (Hrvatska, 1) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) 6-4, 6-4

Međugorje slavi: Trijumfirao i Ivan Dodig

Marinov sugrađanin Ivan Dodig također je slavodobitno zaključio tjedan. Dodig je osvojio drugi Challenger u nešto više od mjesec dana, ovaj put u francuskom Brestu, pobjedom nad domaćim predstavnikom Benoîtom Paireom, prvim nositeljem i 23. tenisačem svijeta, rezultatom 7-5, 6-1 za sat i 23 minute igre.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • dickobraz_1 26.10.2015.

    bio je ovo težak meč

  • tejmatebra 25.10.2015.

    iiiiiiiiiiiiiiiii dodig opro pairea (za 100 mjesta bolje rangiranog od njega) u po njegove francuske i osvojio brest. AJMOOO

  • thiemfedal 25.10.2015.

    bas ga lijepo vidjet s peharom u ruci, cestitam marineee :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare