Obavijesti

Sport

Komentari 42

Čilić je preko Bautiste obranio titulu: Vratit ću se po 'hat-trick'

Čilić je preko Bautiste obranio titulu: Vratit ću se po 'hat-trick'
8

ČETRNAESTI NASLOV Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u finalu ATP-turnira iz serije 250 u Moskvi bio je bolji od Španjolca Roberta Bautiste Aguta (23.) 6-4, 6-4

VIDEO

Nakon osvajanja US Opena Marin Čilić pronašao je omiljeni turnir, ali i omiljenog suparnika. Od slavlja na Flushing Meadowsu naš najbolji tenisač osvojio je dva turnira, oba u Moskvi, a suparnik mu je u oba navrata bio isti, Roberto Bautista Agut.

Kad bi mu Španjolac bio suparnik u finalima, Čilić bi se naosvajao naslova. Pobijedio je Bautistu prošle godine na Kremlin Cupu, a pobijedio ga je i danas. Ponovio se čak i rezultat, bilo je 6-4, 6-4. Čiliću je to prvi naslov ove sezone i 14. ukupno u karijeri.

- Možda se prvih četiri ili pet gemova nisam osjećao tako samopouzdano, ali onda je počelo ići nabolje. Drago mi je što se i rezultat ponovio - rekao je Čilić nakon što je podigao trofej.

Marin je ove sezone igrao pet polufinala, no uvijek je ostao kratak. U Moskvi je bio prvi nositelj te je i napravio što se od njega očekivalo.

U prvom setu Marin se mučio, odmah na početku je spašavao dvije break-lopte. Postotak prvog servisa bio mu je ispod 50 posto, no i takav je za Bautistu bio prejak. Marin je imao jednu priliku za break koju je iskoristio, a isti scenarij se ponovio u drugom setu. Čilić je svoju break-šansu prigrlio, a Bautista je svoje dvije propustio.

- Vratit ću se i sljedeće godine, naravno. Jedan od ciljeva sljedeće sezone mi je uhvatiti hat-trick trofeja, bio bi to prekrasan doseg. To još nisam uspio u svojoj karijeri.

Čilić će od ponedjeljka biti 11. tenisač svijeta u utrci za završni turnir u Londonu, no kako je David Ferrer obranio naslov u Beču, više ne može uhvatiti jedno od dva preostala mjesta u borbi za najboljih osam na kraju sezone.

ATP Moskva, finale:

  • Marin Čilić (Hrvatska, 1) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 2) 6-4, 6-4

Međugorje slavi: Trijumfirao i Ivan Dodig

Marinov sugrađanin Ivan Dodig također je slavodobitno zaključio tjedan. Dodig je osvojio drugi Challenger u nešto više od mjesec dana, ovaj put u francuskom Brestu, pobjedom nad domaćim predstavnikom Benoîtom Paireom, prvim nositeljem i 23. tenisačem svijeta, rezultatom 7-5, 6-1 za sat i 23 minute igre.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...